Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Δύο Σομαλοί εκτελέστηκαν από ισλαμιστές επειδή έβλεπαν το ματς Νιγηρίας - Αργεντινής για το Μουντιάλ!

Σε κάποιες γωνιές του κόσμου, όπως στη Σομαλία, το να παρακολουθείς αγώνα ποδοσφαίρου από την τηλεόραση θεωρείται έγκλημα και μάλιστα τιμωρείται με θάνατο!
Ομάδα ισλαμικής στρατιωτικής οργάνωσης έκανε έφοδο σε σπίτι βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και εκτέλεσε δύο ανθρώπους επειδή παρακολουθούσαν κρυφά την αναμέτρηση της Νιγηρίας με την Αργεντινή. Οι δύο νεαροί άνδρες τρόμαξαν όταν μπήκαν οι αντάρτες και προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας έναν τοίχο αλλά τελικά έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι δέκα συνελήφθησαν και θα δικαστούν
Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που ισχύει σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου θεωρείται αντίθετη προς το Ισλαμ. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει πως όσοι παραβιάσουν το νόμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη «δικαιοσύνη».

Ο... φωτισμένος ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης Σέικ Μοχάμεντ Αμπύ Αμπντάλ
είπε: «Παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο. Το ποδόσφαιρο έχει ρίζες στους χριστιανικούς πολιτισμούς και το Ισλαμ δεν θα επιτρέψει ποτέ να παρακολουθήσουν αυτό που αποκαλείται Παγκόσμιο Κύπελλο».
Στο Μουντιάλ του 2006, οπότε και πάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε απαγορευτεί ως «έργο του σατανά», είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι όταν μέλη ισλαμικής οργάνωσης εισέβαλαν σε κινηματογράφο, όπου έβλεπαν αγώνα...

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Φρικτό!!!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

VAD είπε...

Καλα,αστους,βαθιά νυχτωμένοι,γι αυτο δε θα ξυπνήσουνε ποτέ...