Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Σε ειδική θεραπεία θα υποβληθεί 2χρονος Ινδονήσιος, ο οποίος καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα

Ινδονήσιοι γιατροί θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα εφαρμογή θεραπείας για το αγόρι δύο ετών που είναι εθισμένο στον καπνό και καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα.
Η περίπτωση του μικρού Άρντι, που ζει σε χωριό στη Σουμάτρα, προκάλεσε σκάνδαλο, όταν το Μάιο μεταδόθηκε βίντεο το οποίο δείχνει το παιδί πραγματικά να ευχαριστιέται να καπνίζει ένα τσιγάρο. «Μία ομάδα που θα αποτελείται από παιδίατρο, ψυχίατρο και νοσηλευτή θα ασχοληθούν με τη θεραπεία του παιδιού», είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών, Σέτο Μουλιάντι στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Είμαι βέβαιος ότι μία σοβαρή θεραπεία θα του επιτρέψει να απαλλαχθεί σταδικά από τις κακές του συνήθειες», πρόσθεσε. «Κατάφερε να μην καπνίσει για δύο ώρες, αφού του αποσπάσαμε την προσοχή με τα παιχνίδια του», επισήμανε.
Ο Άρντι εθίστηκε στον καπνό εξαιτίας του πατέρα του που του έδωσε να καπνίσει ένα τσιγάρο όταν ήταν μόλις 18 μηνών, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Οι γονείς του έχουν δηλώσει ότι το παιδί, που έχει γίνει παχύσαρκο, οργιζόταν και χτύπαγε το κεφάλι του στους τοίχους αν δεν του έδιναν τσιγάρο.
(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: