Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Άρχισε το «κράξιμο» και η ισοπεδωτική κριτική προς τον Ρεχάγκελ και τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής...

Πριν από λίγες ώρες η Εθνική έχασε από τη Νότια Κορέα στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ και όλη η Ελλάδα άρχισε το... κράξιμο. Άπαντες σε τηλεόραση, σάιτ, ραδιόφωνα «θάβουν» τον Ότο Ρεχάγκελ και τους παίκτες μας, ενώ σίγουρα το ίδιο θα κάνουν και οι αυριανές εφημερίδες.
Ενδεικτικά, πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Μάνεσης αναρωτήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha θα αποφύγουμε τη συντριβή από τη Νιγηρία και την Αργεντινή στα ματς που ακολουθούν. Σε ιστοσελίδες βγαίνουν διάφοροι και λένε να φύγει ο Γερμανός, να σταματήσει ο ένας παίκτης, να σταματήσει ο άλλος κλπ.
Πράγματι, η ομάδα μας ήταν πολύ κακή στον αγώνα, ο Γερμανός προπονητής υπέπεσε σε λάθη και όλοι στενοχωρηθήκαμε από την ήττα αλλά και την κακή εμφάνιση. Όμως, υπάρχουν και όρια στην κριτική. Ειδικά όταν αυτή απευθύνεται σε μία ομάδα που έχει χαρίσει την πιο σπουδαία διάκριση -από το χώρο του αθλητισμού- στην Ελλάδα.
Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει προς την Εθνική, που ήδη έχει πετύχει πολλά με την παρουσία της στο Μουντιάλ.
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα μας. Και μόνο το γεγονός ότι ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, αποτελεί επιτυχία.
Ας ελπίσουμε ότι την Πέμπτη, κόντρα στη Νιγηρία, θα πάμε καλύτερα.

2 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Να σου θυμίσω τι έλεγες μετά το 0-2 από τον Πανθρακικό; Και φυσικά είχες απόλυτο δίκιο.

Το ότι γίνεται κριτική για μία άθλια εμφάνιση όπως η προχθεσινή της Εθνικής, δεν σημαίνει ότι ξεχνιούνται όλα τα υπόλοιπα.

Πιγκουίνος είπε...

Δεν είναι κακή η κριτική, ειδικά όταν έχει βάση όπως για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Αλλά εδώ μόνο λαϊκά δικαστήρια δεν έχουν γίνει ακόμη. Έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί απίστευτα πράγματα.
ΥΓ. Η ΑΕΛ δεν είναι Εθνική. Έχουμε υψηλές απαιτήσεις από αυτήν.