Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πλησιάζει η ώρα για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ!

Στις 9, 10 και 11 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί φέτος το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, αυτή τη φορά στο Άλσος Γουδή. Είναι η 15η χρονιά που Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες «στήνουμε παρέα την πιο μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης: μια γιορτή στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν 15.000-20.000 άτομα. Ένα φεστιβάλ φωτεινό, μελωδικό, αλλά και έντονα κριτικό κι ανήσυχο, πλούσιο τόσο σε εθνοτικές και πολιτισμικές αποχρώσεις όσο και σε πολιτικές εκδηλώσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές του.
Τι περιλαμβάνει; Ιδού:
* μουσικές του κόσμου σε ροκ, τζαζ και έντεχνους ρυθμούς και με συναυλίες από ethnic μεταναστευτικά συγκροτήματα, ραπ & hiphopγκρουπάκια δεύτερης γενιάς και ρεμπέτικες κομπανίες καθημερινά
* πολυεθνικές γεύσεις από τις αχνιστές κατσαρόλες των μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων
* θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές video και ταινιών
* σειρά συζητήσεων για: την παγκόσμια κρίση, τη δικτατορία του ΔΝΤ, την Ευρώπη-φρούριο, το ρατσισμό και την ακροδεξιά βία, τα εργασιακά δικαιώματα και την ανάγκη κοινής οργάνωσης και αγώνα των ντόπιων και ξένων εργαζομένων, το παλαιστινιακό, τους πολιτικούς κρατούμενους, τα ναρκωτικά, την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων και τη σχέση αθλητισμού-ρατσισμού.
Με την εμπειρία προηγούμενων εκδηλώσεων, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για πραγματικά πολύ καλή πρωτοβουλία με τεράστιο ενδιαφέρον. Αξίζει να πάμε. Ελπίζω να έρθει κανένας για παρέα... (το μόνο κακό φέτος είναι ότι δεν θα τραγουδήσει ο Φοίβος Δεληβοριάς!)

3 σχόλια:

***χειροτεχνήματα*** είπε...

αυτο ακουγετε σαν προσκληση!!! προκληση... αν μπορω και ειμαι εδω θαρθω πιγκουινε.

Πιγκουίνος είπε...

Ωραία, θα στο υπενθυμίσω όταν έρθει η ώρα!

ΓΑΠ είπε...

Α να χαθείς, παλιοκόριτσο, πώς τα λες έτσι;