Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η «Συντέλεια», το φάουλ και οι κραυγές των «ευαίσθητων»

Πολλά πράγματα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τη χθεσινή φάρσα της «Συντέλειας» στη Λιάνα Κανέλλη. Το ότι το αστείο ήταν κακόγουστο είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους όλους. Ο παρουσιαστής Μάνος Βουλαρίνος έκανε φάουλ στη συγκεκριμένη περίπτωση και προς τιμήν του, το παραδέχθηκε και ζήτησε συγνώμη. Ως εδώ, καλά.
Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η οξύτατη αντίδραση κάποιων... υπερευαίσθητων, οι οποίοι επιτέθηκαν (μέσα από σάιτ, μπλογκ, κοινωνικά δίκτυα κλπ.) στους συντελεστές της πετυχημένης εκπομπής και έφτασαν στο σημείο -μεταξύ πολλών πολλών άλλων- σχεδόν να τη συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή! Παρόλο που η «Συντέλεια» κάθε ημέρα σατιρίζει με τον πιο σκληρό τρόπο -και περισσότερο από κάθε άλλον- τη συγκεκριμένη παράταξη. 
Είναι οι ίδιοι (οι... υπερευαίσθητοι) που πίσω από οποιοδήποτε θέμα αναζητούν θεωρίες συνωμοσίας και σκοτεινούς τύπους που θέλουν να βλάψουν τους ανθρώπους, την κοινωνία, τη δημοκρατία, την Ελλάδα, το σύμπαν κλπ. 
Ας βρούμε, έστω σε αυτό το -μικρής σημασίας- ζήτημα, το μέτρο που γενικά έχουμε χάσει στην καθημερινότητά μας. Η «Συντέλεια» έκανε λάθος, οι άνθρωποι το παραδέχθηκαν και απολογήθηκαν. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουν. Όλα τα υπόλοιπα, πέρα από την απόλυτα φυσιολογική κριτική, είναι υπερβολικά.
Α, και φυσικά, εξακολουθούμε να βλέπουμε «Συντέλεια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: