Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Φτιάξτε κυβέρνηση!

Λίγες ώρες πριν από την -καταδικασμένη σε αποτυχία κατά τα φαινόμενα- τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα, ελπίζω πως αυτοί που λένε ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Θα σταματήσουν -επιτέλους!- να κυνηγάνε τον Αλέξη Τσίπρα και θα βρουν τον τρόπο να φτιάξουν κυβέρνηση έστω και για λίγους μήνες, έστω και με μοναδική αποστολή να πάει να διαπραγματευθεί και να δώσει μάχη για τη βελτίωση των όρων του Μνημονίου. 
Μακάρι να το έκαναν όλοι μαζί, μακάρι να ήταν μέσα και το δεύτερο κόμμα όμως από τη στιγμή που δεν θέλει (γιατί λέει δεν... πιστεύει τους άλλους και ξέρει εκ των προτέρων ότι θα το ρίξουν από την κυβέρνηση - οι... επαναστάτες έχουν και προφητικές ικανότητες!) και προφανώς επιθυμεί εκλογές, ε ας το κάνουν όλοι οι άλλοι. Και ας αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αγαπημένη του αντιπολίτευση να φωνάζει, να τάζει 100.000 διορισμούς στο δημόσιο και να ρωτάει «είναι κακό να πληρώνουμε σε δραχμές;».
Ακόμη και αν ξέρουν ότι θα υποστούν πολιτική φθορά, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι θα ακούσουν πάλι τα γνωστά για προδοσίες κλπ. και θα κινδυνεύουν να φάνε γιαούρτια από τους «επαναστάτες», το χρέος τους είναι να βγουν μπροστά. Κατανοώ τη δύσκολη θέση του Φώτη Κουβέλη, που για κάποιους θα γίνει... αριστερός Καρατζαφέρης, αλλά ας αναλογιστεί και εκείνος πως η εναλλακτική είναι να γίνουν και πάλι εκλογές. 
Από αυτές θα προκύψει νέο αδιέξοδο αφού και πάλι θα καταστεί αναγκαία η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κερδίσει μεγάλο μέρος του κόσμου καταθέτοντας και λογικά επιχειρήματα, μπορεί να πάρει λίγες μονάδες περισσότερες όμως η χώρα θα χάσει 40 ημέρες! Μα και πάλι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργάζεται ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τη ΔΗΜΑΡ ούτε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε με το ΚΚΕ, που δεν θέλει. Τότε τι θα κάνουμε; Θα πάμε σε τρίτες εκλογές;
Υποτίθεται ότι οι πολιτικοί βλέπουν μπροστά και δρουν με τρόπο τέτοιο ώστε να διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό -ή έστω το λιγότερο κακό- για τους πολίτες. Ας το κάνουν.
ΥΓ. Δεν τρέφω την αυταπάτη ότι κοτζάμ Τσίπρας θα διαβάσει την ανάρτηση της ταπεινότητάς μου ώστε να την εντάξει στην κακή δημοσιογραφία, την οποία ειρωνεύτηκε χθες μέσω facebook. Όποιος έχει άλλη άποψη από εκείνον προφανώς δεν είναι αντικειμενικός. Ας το νομίζει. Πάντως, Αυγή δεν θα γίνω ποτέ! Και σε αντίθεση με τη... δημοκρατική ιστοσελίδα της Αυγής, που δεν επιτρέπει στους αναγνώστες της έχουν γνώμη στα άρθρα της, εδώ μπορείτε όλοι όσοι συμφωνείτε ή διαφωνείτε να γράψετε τα σχόλιά σας (όπως και σε όλα σχεδόν τα σάιτ του... κατεστημένου, που δεν έχουν πρόβλημα με την αντίθετη γνώμη).

3 σχόλια:

coolplatanos είπε...

Δεν είναι ζήτημα προφητικών ικανοτήτων, αλλά εκτίμησης των μέχρι τώρα στρατηγικών και τακτικών των δύο μεγάλων κομμάτων. Ξέρεις το ανέκδοτο με το βάτραχο και το σκορπιό; Λέει ο σκορπιός στο βάτραχο:
"Θέλεις να ανέβω επάνω στην πλάτη σου και να κολυμπήσεις μέχρι την άλλη όχθη του ποταμού;".
Λέει ο βάτραχος:
"Μα πού ξέρω ότι δε θα με δαγκώσεις στα μισά της διαδρομής;".
"Μα αν σε δαγκώσω, θα πεθάνεις και θα βουλιάξουμε κι οι δύο" απαντάει ο σκορπιός και πείθει το βάτραχο, ο οποίος τον παίρνει στην πλάτη του και αρχίζει να διασχίζει το ποτάμι.
Στη μέση της διαδρομής ο σκορπιός δαγκώνει το βάτραχο και, πριν βουλιάξουν και οι δύο, ο βάτραχος φωνάζει απορημένος:
"Μα γιατί με δάγκωσες, αφού θα πνιγείς κι εσύ;".
"Το ξέρω", λέει ο σκορπιός, "μα είναι η φύση μου τέτοια".

Ε, η φύση τους δεν θα τους αφήσει να λειτουργήσουν διαφορετικά... πολύ απλά. Οσο για την Αυγή έχεις δίκιο, θα έπρεπε να παρέχει τη δυνατότητα σχολιασμού. Τώρα το πρόσεξα ότι δεν έχει, γιατί δεν την διαβάζω.

coolplatanos είπε...

http://www.media-industry.blogspot.com/2012/05/blog-post_15.html#more
Σχετικά με την Αυγή και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυγή πάντως σίγουρα δεν θα γίνεις! Δεν μπορώ να φανταστώ τον Πιγκουίνο σε σχήμα εφημερίδας :-)

Πιγκουίνος είπε...

Coolplatanos, δέχομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις αντιρρήσεις του. Απολύτως σεβαστές και φυσικά σε κάποια επιχειρήματα που προβάλει, έχει δίκιο.
Αλλά ας δοκιμάσει να μπει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως έχει ζητήσει ο κόσμος με την ψήφο του (αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό;), και αν τον ρίξουν, ας πέσει η κυβέρνηση και ΤΟΤΕ ναι, να πάμε σε εκλογές. Ίσα ίσα θα γίνει και ήρωας ο Τσίπρας και θα το εξαργυρώσει στις κάλπες. Και θα έχει και δίκιο!
Τα αριθμητικά δεδομένα, όπως προέκυψαν από τις κάλπες, είναι αμείλικτα και οδηγούν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ή θα γίνει κυβέρνσηη συνεργασίας τώρα ή θα γίνει μετά μιας και δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Ε, δεν είναι καλύτερα να το δοκιμάσουμε τώρα;
Μην ξεχνάμε, όμως, πως τα άλλα κόμματα, τα δύο (πρώην) μεγάλα, έχουν τον ρόλο που τους έχει δώσει ο κόσμος με την ψήφο του. Μπορούν και αυτά να έχουν λόγο και να θέτουν τους όρους τους.
Πλάκα θα είχε, τέλος, να κυκλοφορήσει και ως εφημερίδα ο Πιγκουίνος. Πού ξέρεις; Ένα Τζόκερ χρειάζεται!