Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μπράβο, Τσέλσι!

Η Τσέλσι είναι από χθες το βράδυ η βασίλισσα της Ευρώπης καθώς κέρδισε στα πέναλτι τον εκτός έδρας τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου ολοκληρώνοντας ένα πολύ ωραίο... παραμύθι.
Η ομάδα από το Λονδίνο δεν ήταν η καλύτερη στη φετινή διοργάνωση. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλές σαφώς πιο ποιοτικές και οι οποίες σε αντίθεση με τους Άγγλους, περιλαμβάνονταν στα φαβορί για τον τίτλο. Το γεγονός αυτό, όμως, απλώς δίνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στο κατόρθωμα της Τσέλσι και αποδεικνύει ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν με τη βοήθεια, φυσικά, και της τύχης.
Τους «μπλε» τους είχαν ξεγραμμένους από τον προημιτελικό με τη Νάπολι καθώς στην Ιταλία, έχασαν 3-1. Όμως, στην έδρα τους εκείνοι ανέτρεψαν την κατάσταση, κέρδισαν 4-1 και πέρασαν στους «4».
Ακολούθησε ο ημιτελικός με την Μπαρτσελόνα. Όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι η ομάδα της Καταλονίας θα πέρναγε εύκολα στον τελικό. Και όμως, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να προκριθούν εκείνοι με μία νίκη και μία ισοπαλία, αγωνιζόμενοι μάλιστα στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο! Παρότι έπαιζαν στην έδρα της σπουδαίας Μπαρτσελόνα, παρότι είχαν αριθμητικό μειονέκτημα και βρίσκονταν πίσω στο σκορ, έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να κάνουν μία ακόμη μεγάλη ανατροπή και να προκριθούν.
Χθες, στον τελικό, φιλοξενήθηκαν στην έδρα της Μπάγερν, έχοντας τέσσερις απουσίες βασικών παικτών. Πολλοί τους είχαν καταδικασμένους αλλά και πάλι εκείνοι τους διέψευσαν και παίζοντας με καρδιά πήραν τη μεγάλη και ιστορική νίκη. Δέχθηκαν γκολ στο 83' αλλά δεν κατέρρευσαν. Αντέδρασαν άμεσα, ισοφάρισαν και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πήραν τη νίκη στα πέναλτι και ολοκλήρωσαν το «θαύμα».
Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι από μόνη της κάτι πολύ σημαντικό. Όταν όμως μία ομάδα ξεπερνάει τόσα εμπόδια και φτάνει στην κορυφή, τότε η επιτυχία της γίνεται σπουδαιότερη. Μεγάλη τους μαγκιά και μπράβο τους, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: