Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Στην Κίνα πληρώνουν τους... καταδότες ερωτικών σάιτ!

Χρηματική αμοιβή μέχρι και 10.000 γιουάν (987 ευρώ, περίπου) θα δίνουν στο εξής οι κινεζικές αρχές σε όσους χρήστες του διαδικτύου εντοπίζουν και παράλληλα καταγγέλλουν ιστοσελίδες που έχουν πορνογραφικό περιεχόμενο!
Μία τηλεφωνική γραμμή, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από το Κέντρο για παράνομες πληροφορίες διαδικτύου, δέχθηκε ήδη 500 κλήσεις σε 24 ώρες και κατέγραψε περίπου 13.000 συνδέσεις.
Το Κέντρο έχει αναλάβει τον εντοπισμό ιστοτόπων προσβάσιμων μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου με απρεπές περιεχόμενο ή που προωθούν προϊόντα που σχετίζονται με το σεξ, ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται αμοιβή ύψους 1.000 έως και 10.000 γιουάν σε όποιον καταγγείλει πρώτος ένα σάιτ με «μεμπτό» περιεχόμενο.

Η Κίνα, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών του διαδικτύου (300 εκατομμύρια), ξεκίνησε στις αρχές της χρονιάς μεγάλη εκστρατεία κατά της πορνογραφίας, απαγορεύοντας την πρόσβαση στις πληροφορίες ερωτικού χαρακτήρα ακόμη και τις επιστημονικές, μέσω του διαδικτύου.

Παρά τις ανησυχίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, οι κινεζικές αρχές έχουν επίσης αποφασίσει την υποχρεωτική ενσωμάτωση ειδικού «αντιπορνογραφικού λογισμικού» σε όλους τους υπολογιστές που πωλούνται στην Κίνα, το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να μπλοκάρει την πρόσβαση των υπολογιστών σε συγκεκριμένα σάιτ.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: