Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

«Νο Βerlusconi Day», στις 5 Δεκεμβρίου

Στην Ιταλία καθώς και σε άλλες χώρες, με πρωτοβουλία των Ιταλών που ζουν σε αυτές, χιλιάδες άτομα αναμένεται να λάβουν μέρος στο «NO BERLUSCONI DAY», το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα γίνει προβολή της ταινίας «Videocracy» του Erik Gandini στις 6 στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς (Σαρρή 14 στον δεύτερο όροφο, Ψυρρή).

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται:
«Για την κυβέρνηση Berlusconi όλα πάνε καλά!
Αυξάνεται η ανεργία, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων έχασαν τη δουλεία τους και καταλήγουν στο δρόμο. Για τον Berlusconi και τους συνεργάτες του 'έχουμε ξεπεράσει την κρίση', όλα πάνε καλά!
Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγει στο ταμείο ανεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών αναγκάζονται να επιβιώσουν με αυτό το βοήθημα της πείνας. Για τον Berlusconi και τους συνενόχους του 'η βιομηχανική ανάκαμψη ξεκίνησε', όλα πάνε καλά!
Σε εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους και συμβασιούχες δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις και κατέληξαν στο δρόμο, χωρίς προοπτική.
Ο Berlusconi κατεβαίνει στο δρόμο για να δεχθεί τις επευφημίες των αυλικών του, τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες ούτε που γνωρίζουν τη σημασία της λέξης συμβασιούχος, γι’ αυτούς όλα πάνε καλά!
Τα μέτρα της κυβέρνησης οδήγησαν σε διάλυση το δημόσιο σχολείο, πηγαίνοντάς το δεκαετίες πίσω. Για τον Berlusconi και την υπουργό παιδείας ο 'εκσυγχρονισμός της παιδείας έχει ξεκινήσει', όλα πάνε καλά!
Συνταξιούχοι και συνταξιούχες 'σφίγγουν το ζωνάρι', ενώ τραπεζίτες και βιομήχανοι εισπράττουν 'βοηθήματα' εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Για τον Berlusconi και τον Tremonti αυτά τα 'βοηθήματα' έδωσαν ώθηση στην οικονομία, όλα πάνε καλά!
Σε εκατομμύρια μετανάστες και μετανάστριες που ζουν και εργάζονται στην Ιταλία δεν έχουν αναγνωριστεί τα δικαιώματά τους. Aσφυκτιούν μέσα σε ένα ρατσιστικό κλίμα που εντείνεται με την ψήφιση ρατσιστικών νόμων. Για τον Berlusconi και τον Βοssi οι νόμοι κατασκευάστηκαν για την 'ασφάλεια των πολιτών', όλα πάνε καλά!
Κατά της κυβέρνησης της ανεργίας, της κρίσης, της καταστροφής της δημόσιας παιδείας, των ρατσιστικών διακρίσεων, των προνομίων υπέρ των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, των νόμων που κατασκευάζονται ώστε να συνεχίσουν κάποιοι και κυβερνάνε ανενόχλητοι.
Για να πάψει πια να πηγαίνει καλά η πιο αντιδραστική κυβέρνηση από τον καιρό της κυβέρνησης Μουσσολίνι!».

1 σχόλιο:

bubbles είπε...

Ελπίζω να πετύχει η καμπάνια των Ιταλών για το....καλό τους.
καλησπέρα Πιγκουίνε!