Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Άλυτο μυστήριο -46 χρόνια μετά- παραμένει η δολοφονία του Προέδρου, Τζον Κέννεντυ στο Ντάλας


Ήταν 22 Νοεμβρίου 1963, πριν από ακριβώς 46 χρόνια δηλαδή, όταν στο Ντάλας του Τέξας δολοφονήθηκε ο Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ. Τα αίτια και οι πρωταγωνιστές της πιο πολυσυζητημένης δολοφονίας του 20ού αιώνα, παραμένουν άγνωστα. Η επίσημη εκδοχή ότι υπήρξε ένας και μόνο δολοφόνος, ο Λη Χάρβεϋ Όσβαλντ, που συνελλήφθη άμεσα (η περιγραφή του μοιράστηκε από την αστυνομία περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, στο καλύτερο παράδειγμα αστυνομικής διαίσθησης στα χρονικά!), πείθει τόσο όσο και το ενδεχόμενο ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ να... αυτοκτόνησε!
Θεωρείται δεδομένο, πλέον, στις ημέρες μας πως ο Κέννεντυ έπεσε θύμα συνωμοσίας κάποιων που ενοχλήθηκαν από τη μη επιθετική πολιτική του απέναντι στην ΕΣΣΔ και στην Κούβα.
Η θεωρία της «μαγικής σφαίρας», που μπήκε στην πλάτη του Κέννεντυ και βγήκε από το γόνατο του Κυβερνήτη Κόναλι, ο οποίος καθόταν μπροστά του, είναι μόλις ένα από τα αμέτρητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πίσω από τις σφαίρες του Ντάλας, κρύβονταν πολλοί περισσότεροι από τον Όσβαλντ. Τον Όσβαλντ, που αν και ήταν ο πιο σημαντικός κρατούμενος στον κόσμο εκείνες τις ημέρες, δολοφονήθηκε μέσα στο κτίριο της αστυνομίας από ένα μαφιόζο (Τζακ Ρούμπυ) και ενώ ήταν περικυκλωμένος από αστυνομικούς!
Τα περισσότερα -και πιο σημαντικά- αρχεία της υπόθεσης θα ανοίξουν το 2038...
(Το βίντεο είναι απόσπασμα από το περίφημο φίλμ του Άμπραχαμ Ζαπρούντερ, η ύπαρξη του οποίου συνετέλεσε στο να αποκαλυφθεί -από ανεξάρτητους ερευνητές- η συνωμοσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: