Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Άλλη μία χαζομάρα για το βιβλίο Γκίνες...

Το βιβλίο Γκίνες προφανώς έχει θέση για οποιαδήποτε.. χαζομάρα και φυσικά κάποιοι άνθρωποι που αναζητούν τη... δόξα, δεν διστάζουν να κάνουν την κάθε είδους ανοησία μόνο και μόνο για να δουν το όνομά τους σε αυτό.
Ποιο θα μπορούσε να είναι καλύτερο παράδειγμα από αυτό του χωριού Περιτσέι στη δυτική Ρουμανία, όπου δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο μνημείο, ύψους 6,5 μέτρων, αφιερωμένο στο... κρεμμύδι;
Το ύψος του φτάνει τα 4,5 μέτρα και είναι φτιαγμένο από σίδερο και ρετσίνι στο χρώμα που έχει το ξερό κρεμμύδι, ενώ είναι τοποθετημένο σε βάση δύο μέτρων από τσιμέντο.

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο Κορνέλ Ντουργκέου, κοσμήτορας της σχολής Εικαστικών Τεχνών στην Οράντεα και κόστισε 6.700 δολάρια.
Τα χρήματα παραχώρησε επιχειρηματίας που γεννήθηκε στο Περιτσέι, ζει στην Οράντεα και ασχολείται με την εξαγωγή κρεμμυδιών.
Η αλήθεια, πάντως, είναι πως οι κάτοικοι στο χωριό ασχολούνται με την παραγωγή κρεμμυδιών και πιστεύουν ότι τα προϊόντα τους είναι πολύ νόστιμα εξαιτίας της καλής ποιότητας χώματος στη περιοχή και των κατάλληλων θερμοκρασιών για την ωρίμανση.
Oi Ρουμάνοι κατέχουν κι άλλα... σημαντικά ρεκόρ όπως το μεγαλύτερο βαμμένο αυγό και το μεγαλύτερο ποτήρι μπύρας...

4 σχόλια:

VAD είπε...

Δουλειά δεν ειχε ο διάολος κλπ,κλπ....:)))

Καλημέρα....

Πιγκουίνος είπε...

Mα είναι δυνατόν; Μνημείο... κρεμμυδιού;
Καλημέρα στο Σουδάν!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Αυτό το αιχμηρό ύφος γραφής μου έχει λείψει από τα τελευταία άρθρα σου.

Πιγκουίνος είπε...

Αυτό για το Πολυτεχνείο δεν το βρήκες αρκετά αυστηρό;