Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ο... άλλος Ρότζερ Φέντερερ

Όλοι γνωρίζουμε τον σπουδαίο τενίστα Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος από την περασμένη Κυριακή έγινε ο πρώτος που έχει κερδίσει 15 τουρνουά γκραν σλαμ, άρα είναι και ο κορυφαίος στην ιστορία του αθλήματος!
Ωστόσο, ο Ελβετός αθλητής δεν είναι σπουδαίος μόνο εντός αλλά και εκτός γηπέδων, έχοντας αναπτύξει πλούσια ανθρωπιστική δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2003 δημιούργησε το Ίδρυμα «Roger Federer», το οποίο έχει ως σκοπό την καθοδήγηση των νέων στο αθλητισμό. Επίσης, έχει ανακηρυχτεί πρεσβευτής καλής θέλησης από την UNICEF το 2006 και έχει συμμετάσχει σε εκστρατείες για τη βοήθεια σε χώρες του Τρίτου Κόσμου αλλά και κατά του AIDS. Γενικά, τον ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει σχέση με την ενίσχυση των άπορων και αδύναμων παιδιών και είναι γνωστός για την παρουσία του σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Στη φωτογραφία, ο Φέντερερ σε επίσκεψή του το 2006 στην επαρχία Ταμίλ Νάντου στην Ινδία, με παιδάκια που έχασαν τους γονείς τους στο φονικό τσουνάμι. Mόνο η έκφραση του παιδιού που κρατάει ο Ελβετός αξίζει χίλια γκραν σλαμ!!!

13 σχόλια:

απομαριος είπε...

ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Είναι προκλητικά σκανδαλώδες!
Επί μήνες τώρα έχει κινητοποιηθεί όλος ο πολιτικός υπόκοσμος του επιδοτούμενου αντιρατσισμού εναντίον των κατοίκων μιας γειτονιάς: του Αγ. Παντελεήμονα.
Μα είναι ποτέ δυνατόν να οργανώνονται «τάγματα εφόδου» από τους «επαγγελματίες» αντιρατσιστές και απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα (κυρίως από τα αστόπαιδα των Βορείων προαστίων που θέλουν να διασκεδάσουν την πλήξη τους) και να επιτίθενται εναντίον μιας λαϊκής γειτονιάς, μπροστά στα απαθή βλέμματα των οργάνων του κράτους, ακριβέστερα με τη στήριξη των οργάνων του κράτους, και ΟΥΔΕΙΣ να μην αγανακτεί;
Είναι δυνατόν να ζούμε καταστάσεις χειρότερες, και σε καθημερινή βάση, από αυτή της Αμαρύνθου (τότε που έκαναν «απόβαση» οι «επαγγελματίες» αντιρατσιστές και σώθηκαν από την αστυνομία) και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός;
Αλλά πώς να ιδρώσει το αυτί της κυβέρνησης, των κομμάτων και των «ευαίσθητων» υπόδουλων στοχαστών», όταν όλοι τους όχι μόνο υποθάλπουν αυτή τη φασιστική βαρβαρότητα του «επαγγελματικού» αντιρατσισμού, αλλά και την επιδοτούν και την στηρίζουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα;

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΛΟΙ αυτοί μοχθούν, με όγκους ψεύδους και παραπληροφόρησης, να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι ο Αγ. Παντελεήμονας έχει καταληφθεί από «φασίστες». Και ότι τα παρακρατικά, επιδοτούμενα όργανα με τις οργανωμένες «συμμορίες» τους αγωνίζονται να «απελευθερώσουν» τη γειτονιά από τη «φασιστική κατοχή» και να «ξεπλύνουν» την περιοχή από το «ρατσισμό»!!! Ολοκληρωτική η παραποίηση των γεγονότων, τερατώδης η ψευτιά, θηριώδης η συκοφαντία εναντίον των κατοίκων της γειτονιάς Ποια πολιτική και ηθική αρχή νομιμοποιεί αυτά τα «τάγματα εφόδου» να εκστρατεύουν όπου αυτά θέλουν για να επιβάλλουν, με φασιστική βαρβαρότητα, τις «αντιρατσιστικές», επιδοτούμενες «θεωρίες» τους; Και με βάση ποια πολιτική φιλοσοφία και πολιτική θεωρία αυτοδιορίζονται κάποιοι «τιμωροί» και «βιαστές» των λαϊκών γειτονιών και της ελληνικής κοινωνίας; Αυτά και πολλά άλλα απλά ερωτήματα δεν τίθενται από κανένα
.

Πιγκουίνος είπε...

Μάριε, είναι κρίμα να ευθυγραμμίζεσαι με το συγκεκριμένο... κίνημα και να υιοθετείς πλήρως τις θέσεις του.
Για δες παρακάτω τι έχει συμβεί στην τελευταία πορεία αντιρατσιστών και βγάλει μόνος σου συμπεράσματα για την παραπληροφόρηση και τα όσα λένε οι... δικοί σου:
http://www.tvxs.gr/v15958
Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ή ότι οι άλλοι είναι αγγελούδια αλλά όχι και να πάμε στο άλλο άκρο!!!
ΥΓ. Ίσως, τελικά, η ανάρτησή σου να κόλλαγε περισσότερο στο από κάτω κείμενο...

Κράμα είπε...

Έτσι! Έτσι!
Μου αρέσει να μαθαίνω για ανθρώπους που δεν στέκονται στα λόγια αλλά κάνουν πράξη την αγάπη!
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου καλέ, άλλος περίμενα να μου απαντήσει και οχι εσύ, γιατί είχα... διάθεση για προβοκατόρικη κουβέντα!
Οι όποιες λεκτικές υπερβολές, όμως, στα ανωτέρω γραφόμενα είχαν διττό στόχο. Αρχικά, τον... συμμοριτη που λείπει διακοπές, αλλά και παράλληλο στόχο να αφυπνιστούν κάποιοι σαν κι εσενα που... κοιμούντα με το σεντόνι της.. μεταξωτής προοδευτικοτητας!
Τέτοιους, λοιπόν, γνώρισα αρκετούς στον Αγ. Παντελεήμονα γιατί, οπως ξέρεις, εκεί κοντα μένω και έτυχα στα προχθεσινά επεισόδια και δεν χρειαζεται να δω βιντεάκια... Εκει είδα πολλά και αγανάκτησα. ΕΛΕΟΣ πια με τους επαγγελματιες «αντιρατσιστες» και τα φασιστακια της Χ.Α.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΖΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!

Όσο για το ποιοι είναι οι δικοί μου τι να σου πω... Το αφήνω ασχολίαστο με μια συμβουλή.
Αντί να διαβάσεις αυτόν τον ανιστόρητο καραγκιόζη και Νεοεποχίτη, Δήμου, διάβασε Πάμπλο επιτέλους!
Φιλιά! Παρότι ειμαι κακός, στην αγάπη της Εβίτας στο πρόσωπό σου, προσθέτω και τη δικιά μου!
ΥΓ. Η μόνη φωτεινή εξαίρεση σε αυτό το μπλογκ
ειναι ο Ματσαμπλόγκος! Ευγε φίλτατε!
ΑΠΟΜΑΡΙΟΣ

Πιγκουίνος είπε...

Καλέ μου φίλε, όταν παραθέτεις αυτούσια την ανακοίνωση των... αγανακτισμένων πολιτών, ε προφανώς είναι δικοί σου!
Το «ΕΛΕΟΣ πια με τους επαγγελματιες 'αντιρατσιστες' και τα φασιστακια της Χ.Α.» έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις στο πρώτο σου σχόλιο, δηλ. την ανακοίνωση που στοχεύει κάποιους συγκεκριμένους;
Επίσης, όταν διαφωνούμε με κάποιον, δεν τον λέμε ανιστόρητο Καραγκιόζη. Του απαντάμε με επιχειρήματα (εφόσον έχουμε, βέβαια).
Επειδή είναι αργά, πάω να πάρω το σεντόνι της... μεταξωτής προοδευτικότητας και να κοιμηθώ.
ΥΓ. Αν η μόνη φωτεινή εξαίρεση του μπλογκ είναι ο Ματσαμπλόγκος (γνωστός και ως «θεός της γκρίνιας»), τότε πρέπει -ως πιγκουίνος- να πάω να πνιγώ!
ΥΓ2: Θα γυρίσει και ο αγροφύλακας, μην ανησυχείς!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΜΑΡΙΟΣ
Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε. Σε ενημερώνω οτι λανθάνεις όσον αφορά το κείμενο που σου ενεγχείρησα ηλεκτρονικώς... Δεν είναι η ανακοίνωση των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα. Είναι η διαμαρτυρία κάποιων που γράφουν στο Resalto και το προσυπογράφω με τη... σχετική επιμέλεια. Με πιο εμβριθή ανάγνωση θα αντιλαμβανόσουν περισσότερα.
Ωστόσο αν ενδιαφέρεσαι για σύγχρονο αριστερό λόγο και οχι ξεπερασμένο ή ροζουλί να επισκέπτεσαι και το εν λόγω σάιτ.
Οσο για τον κ. Δήμουτο το παπαγαλακι του Σόρος παίρνω πίσω το «καραγκιόζης» γιατί ο καραγκιόζης ηταν Ελληνας. Αυτός εκτός από μισελληνας διακατέχεται και από τη... «Δυστυχία του να είσαι Μαλάκας» Λ. Χρηστάκης (διαβασε το)
ΦΙΛΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΜΑΡΙΟΣ
Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε. Σε ενημερώνω οτι λανθάνεις όσον αφορά το κείμενο που σου ενεγχείρησα ηλεκτρονικώς... Δεν είναι η ανακοίνωση των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα. Είναι η διαμαρτυρία κάποιων που γράφουν στο Resalto και το προσυπογράφω με τη... σχετική επιμέλεια. Με πιο εμβριθή ανάγνωση θα αντιλαμβανόσουν περισσότερα.
Ωστόσο αν ενδιαφέρεσαι για σύγχρονο αριστερό λόγο και οχι ξεπερασμένο ή ροζουλί να επισκέπτεσαι και το εν λόγω σάιτ.
Οσο για τον κ. Δήμουτο το παπαγαλακι του Σόρος παίρνω πίσω το «καραγκιόζης» γιατί ο καραγκιόζης ηταν Ελληνας. Αυτός εκτός από μισελληνας διακατέχεται και από τη... «Δυστυχία του να είσαι Μαλάκας» Λ. Χρηστάκης (διαβασε το)
ΦΙΛΙΑ!

Πιγκουίνος είπε...

Καλέ μου φίλε, συνεχίζουμε το διάλογο λοιπόν (σε ένα ξέμπαργκο θέμα).
Το κείμενο που έβαλες, λέει πάνω πάνω Αγ. Παντελεήμων. Σωστά; Αν, λοιπόν, δεν στο έστειλε ο ίδιος ο άγιος, στο έχουν στείλει οι... γνωστοί. Έστειλαν και σε μένα, όπως και ένα ακόμη για μία συγκέντρωση που έχουν απόψε (θα πας;). Δεν είναι η διαμαρτυρία κάποιων που γράφουν στο Ρεσάλτο.
Όπως και να έχει, όσο προσεκτικά και να διαβάσει κανείς το κείμενο αυτό (και άλλα παρόμοια) δεν νομίζω ότι έχει και πολλά να κερδίσει.
Όσο για το σύγχρονο αριστερό λόγο στο Ρεσάλτο, το γεγονός ότι γράφουν σε αυτό -όπως λες- οι συγκεκριμένοι, δείχνει τι σόι αριστερό λόγο μπορεί να δει κανείς εκεί. Εσύ, μάλιστα, που προσυπογράφεις το συγκεκριμένο κείμενο, το κάνεις ως αριστερός; Γιατί δεν μου μοιάζει για πολύ αριστερό το κείμενο (ούτε καν... ροζουλί).
Για τον Δήμου, τέλος, πάλι βρισιές. Το βιβλίο στο οποίο αναφέρεσαι, το έχω πάρει και το έχω διαβάσει κι εγώ. Λέει πολλές αλήθειες. Βέβαια, τέτοιοι είδους αλήθειες δεν αρέσουν στους Έλληνες, που ως γνωστόν είναι (είμαστε) ο καλύτερος, ομορφότερος, εξυπνότερος και πιο αγαθός λαός (και όχι ραστιστές!!!). Και όταν κάποιοι μας λένε πράγματα που δεν μας αρέσουν, τότε αυτοί είναι μισέλληνες (είναι τόσο βλακώδες αυτό που ακόμη και η συγκεκριμένη λέξη δεν... υπάρχει! Εκτός αν υπάρχει μισιταλός, μισβέλγος και μισγκανέζος!!!). Αυτοί που αντί να γλύφουν τους... τέλειους Έλληνες, δείχνουν τα προβλήματα, τα λάθη, τις αδυναμίες, αυτοί είναι που προσφέρουν πραγματικά στον τόπο. Οι άλλοι απλώς είναι κόλακες.

Ανώνυμος είπε...

Απομαριος
Ααα... καλε μου φίλε είσαι... αμετανόητος!
Προτείνω να ανάψεις κανα κερί στον Αγιο Παντελεήμονα μπας και περάσεις από κει και πάρεις χαμπάρι τι γίνεται. Παρεμπιπτόντως αυριο ξεσηκώνονται και οι της Πλ. Αττικής.
Στα γρήγορα απαντώ:
Αυτό το κείμενο συνετάχθη από κάποιους που γνωρίζω και οχι αυτούς που εννοείς. Το οτι το Resalto το φιλοξενησε και το υπέγραψε δε σου λέει τίποτα αυτό; Οι κάτοικοι υπογράφουν άλλα κείμενα, ξέρω τι σου λέω... Οσο για τον σύγχρονο αριστερό λόγο θα πρέπει, για να ανοίξουμε αυτή τη κουβέντα, να προσδιορίσουμε πρώτα τι είναι αριστερός λόγος γιατί φαίνεται οτι ξεχάσαμε τα στοιχειώδη. Τέλος πάντων...
Το βιβλίο «Η δυστυχία του να είσαι μαλάκας» είναι του συγχωρεμένου Λεωνίδα Χρηστάκη, δεν εννοώ το εμετικό του Δήμου το: «Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας».
Οσον αφορά το μάθημα για τους Ελληνες απαξιώ να σου απαντήσω... Αυτά ΜΌΝΟ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΥ;. Παρότι μου σπας τα νεύρα... Φιλιά!
ΥΓ. Διάβαζε resalto- Aρδην-Αντί

Πιγκουίνος είπε...

Kαλέ μου φίλε, τι εννοείς όταν λες ότι σου σπάω τα νεύρα; Δεν αντέχεις την αντίθετη άποψη;
Δεν έχω διαβάσει ποτέ το Ρεσάλτο, άρα προφανώς έχω μείνει πίσω σε... αριστερό λόγο.
Επίσης, δεν γνωρίζω εκείνους που εσύ γνωρίζεις και γράφουν τα συγκεκριμένα κείμενα αλλά όταν στέλνονται... εκθέσεις «ιδεών» με υπογραφή «Αγ. Παντελεήμων», το μυαλό ΟΛΩΝ μας πάει αλλού. Τώρα, αν έχει βγει και «παράρτημα» δεν το ξέρω. Αφού τους ξέρεις, με την ευκαιρία, πες τους να μη τα στέλνουν σε μένα...
Το... εμετικό βιβλίο του Δήμου το έχεις διαβάσει και εκφέρεις γνώμη;
ΥΓ. Από τον Άγ. Παντελεήμονα πέρασα σήμερα. Τίγκα στους αστυνομικούς ήταν (δίχως Χρσυαυγίτες όμως...)!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Οι απόψεις του Δήμου είναι γτπ. Μην τα ξαναλέμε.

Χαίρομαι, επίσης, που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Απομάριο και αναγνωρίζουν τις πραγματικές αξίες.

Πιγκουίνος είπε...

Εσύ τι είσαι; Ο τέντζερης ή το καπάκι;

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Επέστρεψα από διακοπές... Εχουμε και λέμε:
-Ο Απομάριος που κατακεραυνώνει τα "αστόπαιδα" των βορείων προαστίων, έδωσε καπάρο για να νοικιάσει σπίτι στην Πεύκη!... Φεύγει από τις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα τώρα που ΕΛΑΣ-Χρυσαυγίτες-Αγανακτισμένοι καθαρίζουν την περιοχή από τα μαυριδερά μιάσματα. Κάτι πουτάνες στη Φυλής ξέμειναν, αλλά θα τις καθαρίσουμε κι αυτές και η περιοχή θα γίνει... τζιτζί!
Πάλι, λοιπόν, ο Απομάριος έκανε απομα... λακία!
Η προηγούμενη απο... τέτοια του Απομαρίου είναι ότι από το τρέμουλο δεν μπόρεσε να κεντράρει το κείμενό του και το ανήρτησε αλλού γι' αλλού!
-Θαυμάσιο εκείνο το "ο πολιτικός υπόκοσμος του επιδοτούμενου αντιρατσισμού". Μέχρι που βγάζεις γκόμενα μ' αυτό!...
Ασχετο: τη Νάντια που είναι εξ αλλοδαπής πώς την έριξε ο φίλος μου ο Ζαφείρης; Με... φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής;
-Κάποτε πρέπει να μπει και στα μπλογκ διορθωτής. Για να μη γράφει "ενεγχείρησα" ο κάθε Απομάριος...
-Απομάριος + Ματσαμπλόκος, μια αγάπη για το καλοκαίρι...
-Ωστε και ο Καραγκιόζης Ελληνας; Χμ...


-