Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Αυτό το «ΠΣΚ» πάμε Αντιρατσιστικό!

Αρχίζει σήμερα το 14ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, στο πάρκο Ειρήνης στο Ρέντη. Θα διαρκέσει ως την Κυριακή και ο Πιγκουίνος προτείνει ανεπιφύλακτα μία βόλτα προς τα εκεί (τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε).
Συζητήσεις, φεστιβάλ, θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια, προβολές, εκθέσεις, συναυλίες μάς περιμένουν όλους.
Και την Κυριακή βράδυ έχει και συναυλία Φοίβου Δεληβοριά (μαζί με Μάρθα Φριντζήλα και Ματούλα) σε τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι!
Το πρόγραμμα και
περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ.
(Το ΚΚΕ διοργανώνει τις ίδιες ημέρες το δικό του Αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Μάλλον αυτοί είναι... καλύτεροι αντιρατσιστές! Διάσπαση και εδώ! Ό,τι και να πεις για δαύτους λίγο είναι...).

8 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Αμα ακούσετε κάποιον περίεργο θόρυβο την Κυριακή το βράδυ, μην απορήσετε. Τα κόκκαλα του Μάνου Χατζιδάκι που τρίζουν θα είναι.

Πιγκουίνε, πάμε σήμερα;

Πιγκουίνος είπε...

Ρε... νούμερε, τον πρώτο δίσκο του Δεληβοριά ο Χατζιδάκις τον έβγαλε!!! Ο Φοίβος όταν ήταν 15 (!) ετών, είχε πάει στον Χατζιδάκι κάποια τραγούδια του και εκείνος -επειδή κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο- στην ουσία τον προώθησε!
Μιλάμε στο τηλέφωνο για σήμερα και το κανονίζουμε. Πιο εύκολο, πάντως για αύριο, ενώ Κυριακή σίγουρα. Μιλάμε.

Πιγκουίνος είπε...

Για του λόγου το αληθές:
«Οι νέοι σήμερα αρχίζουν να βλέπουν την πραγματικότητα μας και να διαισθάνονται τα επερχόμενα. Κι όπως εμείς εκείνο το καιρό, σαν τελείωσεν ο πόλεμος, σατυρίζαμε την επίσημη Ελλάδα, έτσι κι οι τωρινοί νέοι σαν τον Δεληβοριά, χλευάζουν τον "σοσιαλισμό μας", τον "προοδευτισμό" μας και τον κενόδοξο φιλελευθερισμό μας, αναζητώντας την αλήθεια σε αθέατες προς το παρόν ημερομηνίες, που θ' ανατρέψουν τον παρόντα κόσμο μας και θα του χαρίσουν αξίες καινούριες, απρόοπτες και διαχρονικές.
Πόσοι απ' αυτούς που φωνασκούν με θλιβερή έπαρση για το ελληνικό τραγούδι, μπορούν να ισχυριστούν πως πλησιάζουν έστω και στο ελάχιστο, την ομορφιά αυτού του νεαρού συνθέτη, που γράφοντας ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική κατορθώνει να φανερώσει έναν κόσμο ολόκληρο που περιέχει η σημερινή ελληνική νεότητα, με διαύγεια και ποιητική ευαισθησία; Μιά νεότητα που έχει αφομοιώσει δημιουργικά τις νεοελληνικές φυσιογνωμίες του μεταπολέμου και που χάρη σ' αυτές, εξακολουθεί να σκέφτεται διεισδητικά στις δύσκολες κι αναποφάσιστες μέρες μας.
Ο Δεληβοριάς αποτελεί μια ζωντανή και πρωτότυπη παρουσία στο σύγχρονο αληθινό τραγούδι του τόπου μας. Μόλις δεκάξη χρονών με μεγάλο ταλέντο κι εντελώς απρόοπτα περιεχτικός και προβληματισμένος. Εύχομαι κι ελπίζω να προχωρήσει ανοδικά και ν' ανθέξει την ελληνική μας "αυριανική" πραγματικότητα. Προς το παρόν, σας τον παρουσιάζω υπεύθυνα κι από καρδιάς - που λένε.
Μάνος Χατζιδάκις, Αθήνα 9 Νοεμβρίου 1989».

Σημείωμα στο πρώτο cd του Φοίβου «Παρέλαση». Όταν ήταν 16!!!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ναι ρε, το θυμάμαι, αφού το 'χε πει και τη μέρα που είχαμε πάει.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Η παρουσία σου πάντως, θα είναι συμβολική. Ως οπαδός ομάδας που έχει γεμίσει με Τούρκους και Εβραίους.

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Καλά, το ότι τον έβγαλε ο Χατζηδάκης τον Δεληβοριά δεν λέει απολύτως τίποτα. Ή μάλλον μπορεί να λέει, αλλά όχι καλλιτεχνικά... Τέλη της δεκαετίας του 70 ο Χατζηδάκης είχε... καταγοητευθεί από τον Φλωρινιώτη. Η ιστορία με το... τσέμπαλο και τον Φλωρινιώτη έχει γράψει... ιστορία!

Μάκης Μαΐλης είπε...

Δεν καταλαβαίνω το ειρωνικό υφάκι στην αναφορά σας για το ΚΚΕ αγαπητέ κύριε.

Πιγκουίνος είπε...

Συμμορίτη, δεν λέει τίποτα για σένα ότι έναν τραγουδιστή τον έχει αναδείξει ο Μάνος Χατζιδάκις; Δηλαδή, ποιος θα έπρεπε να το είχα κάνει για να σημα΄ίνει κάτι για σένα;
Όσο... φαρμάκι και να θες να στάξεις, στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν σε παίρνει, με συνέπεια να αφήνεις χαζά υπονοούμενα που δεν έχουν καμία σχέση με το χιούμορ σου.
Aφήστε που με όλα αυτά ξεφύγαμε από το θέμα...