Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο Ρουμελιώτης και οι «αγνοί» δημοσιογράφοι

Προχθές ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης «αποκάλυψε» ότι το ΔΝΤ εκπαίδευε, προφανώς με το αζημίωτο, Έλληνες δημοσιογράφους μέσω σεμιναρίων, για να προβάλουν τις θέσεις του Ταμείου και να ωραιοποιήσουν την εικόνα τους στη χώρα μας.
Η «αποκάλυψη» του πρώην εκπροσώπου μας στο ΔΝΤ έγινε σε μια από τις επιτροπές της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη και προανήγγειλε κινήσεις για την αποκάλυψη των ονομάτων των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.
Η... είδηση προκάλεσε σάλο και υιοθετήθηκε -άμεσα!- από όλα τα φιλοκυβερνητικά σάιτ, μπλογκ, ραδιόφωνα, ενώ το facebook και το twitter γέμισαν με καταγγελίες αλλά και «πανηγυρισμούς» επειδή κάποιοι «επαναστάτες» θεώρησαν ότι επιτέλους επιβεβαιώθηκε η παγιωμένη αντίληψή τους σύμφωνα με την οποία όσοι έλεγαν και λένε κάτι διαφορετικό από εκείνους και την κυβέρνηση, το κάνουν μόνο και μόνο επειδή τα παίρνουν! 
Την επόμενη ημέρα ακολούθησαν εφημερίδες, με μεγάλους τίτλους καθώς και περισπούδαστα άρθρα «αγνών» δημοσιογράφων που κατακεραύνωναν τους «κακούς» συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν ξεπουληθεί και τους χαλάνε την πιάτσα. Οι καταγγελίες ήταν φυσικά γενικές και αόριστες, μιας και κανένα όνομα δεν βγήκε προς τα έξω. Οι κατάρες έπεφταν προς εκείνους που δεν τα λένε όπως «εμείς», οι σωστοί λειτουργοί του Τύπου, τα πρότυπα της δημοσιογραφίας.
Από την πλευρά της, πάντως, η «εφημερίδα» Ακρόπολη κάνοντας «ρεπορτάζ», δημοσίευσε λίστα με ονόματα δημοσιογράφων και μαζί και τα ποσά που υποτίθεται ότι τους έδινε το ΔΝΤ.
Την ίδια ημέρα, όμως, το πάρτι χάλασε. Ο Ρουμελιώτης στριμώχτηκε και στην ουσία, πήρε πίσω όσα είχε πει. Κάποιοι δημοσιογράφοι (όχι οι «αγνοί», αυτοί είχαν ήδη το υλικό τους...), τον ρώτησαν σχετικά με τις καταγγελίες. Να οι απαντήσεις του: 
στο Star: «Δεν γνωρίζω πώς διοργανώνονται και τι λέγονται σε αυτά σεμινάρια και εν πάση περιπτώσει δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι το Ταμείο διοργανώνει αυτά τα σεμινάρια προκειμένου να επηρεάσει».
στο Mega: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο (σ.σ. οικονομική συναλλαγή) να συμβεί στο βαθμό που το ΔΝΤ λειτουργεί με διαφάνεια και σίγουρα θα είχε υποπέσει στην αντίληψη των μελών του Δ.Σ. αν υπέκρυπταν οι εκδηλώσεις αυτές κάποιο είδος συναλλαγής».
Φυσικά, με την υπαναχώρηση Ρουμελιώτη δεν ασχολήθηκαν παρά μόνο ελάχιστοι. Δεν κάλυψε τα όσα είχαν προηγηθεί. Οι «αγνοί», άλλωστε, είχαν ήδη κάνει τη «δουλειά» τους...
ΥΓ. Ναι, ο Πιγκουίνος μάλλον επιστρέφει, μετά από απουσία 18 μηνών. Με... εντολή ΔΝΤ, φυσικά!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: