Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Διεθνής Αμνηστία - 40 χρόνια δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας γιορτάζει 40 χρόνια  από την ίδρυσή του και το γιορτάζει με εκδήλωση το Σάββατο 27 Ιουνίου.
Η σχετική πρόσκληση που απευθύνεται προς όλους:
«Αγαπητοί/ες φίλοι και φίλες
Κλείνουμε 40 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού τμήματος και σας προσκαλούμε να το γιορτάσουμε μαζί.
Η ιστορία του τμήματός μας είναι συνδεδεμένη με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας καθώς ιδρύθηκε το 1975 από ανθρώπους με πάθος για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς υπήρξαν πολλοί πρώην πολιτικοί κρατούμενοι και βασανισμένοι που βοηθήθηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την οργάνωση και με τη σειρά τους, άναψαν το δικό τους κερί στο σκοτάδι δημιουργώντας το ελληνικό τμήμα.
Στην πορεία των 40 ετών λειτουργίας του τμήματος, είχαμε πολλές νίκες και σε πολλούς τομείς σημειώθηκαν σημαντικές βελτιώσεις, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της θανατικής ποινής στη Ελλάδα (νομοθετικά το 1993 και συνταγματικά το 2001), η υπογραφή της Παγκόσμιας Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων ενώ συνεχίζουμε τις εκστρατείες μας για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών και πολεμάμε τα εγκλήματα μίσους και τα βασανιστήρια.
Ωστόσο, η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι συνεχής και οι προκλήσεις παραμένουν πολλές. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα σας χρειαζόμαστε! Ζητάμε να μας δώσετε τα μέσα για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας με ανεξαρτησία και αξιοπιστία. Οι δωρεές σας στηρίζουν το σύνολο των δράσεων και των εκστρατειών μας και μας δίνουν τη δυνατότητα ν να παραμείνουμε στη πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για έναν πιο δίκαιο κόσμο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 27 Ιουνίου στην υπέροχη αυλή του κτιρίου των Ελλήνων Αρχαιολόγων στις 20:30, για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας και να κάνουμε μια πρόποση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: