Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η γκάφα με την υποτιθέμενη υπεύθυνη δήλωση των «Μένουμε Ευρώπη»

Οι κινητοποιήσεις «Μένουμε Ευρώπη» έχουν ενοχλήσει πολλούς από την απέναντι πλευρά.
Πέρα από τις κραυγές περί... προδοτών και τις ειρωνείες ότι πρόκειται για πλούσιους, οι οποίοι θέλουν να εξοντώσουν τους φτωχούς (!), υπήρξαν και ορισμένοι που προχώρησαν ακόμη περισσότερο.
Οι συγκεκριμένοι, λοιπόν, έφτιαξαν ένα μπλογκ, του έδωσαν το όνομα «Μένουμε Ευρώπη» και δημιούργησαν μία υπεύθυνη δήλωση. Αυτήν, υποτίθεται, θα την υπογράψουν όσοι θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Με την υπογραφή τους, αποδέχονται «οποιαδήποτε έκτακτη ή μόνιμη εισφορά, μείωση μισθού ή συντάξεως» και παράλληλα εγγυώνται την «προσωπική περιουσία ώστε να καλύψουμε κάθε απαίτηση των Θεσμών για την επίτευξη μίας ιστορικής ευρωπαϊκής συμφωνίας».
Φυσικά, κάνει «μπαμ» ότι πρόκειται για τρολάρισμα, κάτι που επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές των συγκεντρώσεων υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη.
Ωστόσο, κάποιες ιστοσελίδες και μπλογκ, που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, δεν το αντιλήφθηκαν και έσπευσαν να αναπαράγουν την υπεύθυνη δήλωση, την οποία βέβαια συνόδεψαν με κατάρες κατά των δοσίλογων!
Ανάμεσα στα σάιτ που την «πάτησαν» ήταν αυτό του Ποντικιού και του Γκαζέτα. Αρχικά, στην... παρέα ήταν και το Πρώτο Θέμα αλλά εκεί κατάλαβαν την γκάφα τους και το απέσυραν. Οι άλλοι ακόμη κοιμούνται.
Έτσι, ακόμη και τώρα διαβάζουμε τίτλους όπως:
* «Η υπεύθυνη δήλωση που κυκλοφορούν οι "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! και για όποιον βιαστεί να πει ότι είναι πλάκα, εδώ είναι και το λινκ...».
* «ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ! ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 10.000 ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ».
* «ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ «ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΥΡΩΠΗ», ΕΚΜΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΔΟΛΙΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ;;; ΤΟ ΠΙΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!».

Τελικά, οι δημιουργοί του μπλογκ που ήθελαν να τρολάρουν το «Μένουμε Ευρώπη», το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκθέσουν τις σελίδες που τους συμπαραστέκονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: