Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

«Επαναστάτες» εναντίον... Πόρσε

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε προ ημερών στη lifo. Κάποιος -με άγνοια κινδύνου- άφησε την Πόρσε του στα Εξάρχεια και οι «επαναστάτες» της περιοχής θέλησαν να τον τιμωρήσουν.
Έτσι, επιχείρησαν να του «χαλάσουν» το πολυτελές όχημα θεωρώντας, προφανώς, ότι επιτελούν το επαναστατικό τους καθήκον. Σε μία επίδειξη βανδαλισμού και κομπλεξισμού, λοιπόν, έβαψαν το αμάξι. 
Με τον τρόπο αυτό έγινε, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, το πρώτο βήμα για να αλλάξει ο κόσμος μας και να γίνει πιο δίκαιος!
Πάντως, δεν είναι παράλογη η «αγωνιστική» συμπεριφορά τους. Για να αποκτήσει κάποιος λεφτά και ένα τέτοιο αυτοκίνητο, πρέπει να δουλέψει και να παράγει κάτι. Όταν, όμως, όλη την ημέρα έχεις μάθει να κάθεσαι, να μην κάνεις τίποτα, να γράφεις με σπρέι στους τοίχους και να πετάς μολότοφ στις πορείες, τότε δεν πρόκειται ποτέ να προκόψεις. Άρα, το μόνο που σου απομένει, είναι να ζηλεύεις και να προσπαθείς να βλάψεις τον άλλον (τον κακό, στυγνό καπιταλιστή, το «αφεντικό»), βγάζοντας τον κάφρο που κρύβεις -όχι και πολύ καλά, πάντως- μέσα σου...

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

''Μαγκιά''.

dont remain silent είπε...

Η ανέχεια αυξάνει τον κανιβαλισμό μας. Εδώ όντως πρόκειται για νεανίσκους που απλά αρέσκονται να γκρεμίζουν παρά να δημιουργούν. Παρόμοια ή χειρότερη τύχη δεν έχουν διάφορα οχήματα ανυποψίαστων πολιτών στο κέντρο της πόλης ή αλλού μετά από πορείες ή αγώνες ποδοσφαίρου;

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Καλά του έκαναν διότι πρόκειται περί μαλάκα που πάρκαρε Πόρσε στα Εξάρχεια. Εννοείται, Ρομπέν των Πόρσε, πως μόνο με σκληρή δουλειά (15ωρο είναι καλά;) πηγαίνει ο άνθρωπος μπροστά. Κι επειδή 999.990.000 Έλληνες δεν έχουν Πόρσε, είναι αχαΐρευτοι.

Πιγκουίνος είπε...

Και όμως, φίλε, Κάνθαρε, αυτό θεωρείται από πολλούς μαγκιά, δίχως εισαγωγικά.
Don't remain silent, είναι έτσι όπως τα λες.
Συμμορίτη, δεν θα μπορούσες για δεύτερο στη σειρά σχόλιο να ήσουν εκτός κομματικής γραμμής. Λογικό. Όντως, δεν «έπρεπε» να παρκάρει εκεί αλλά για να το κάνει ενδεχομένως να υπήρχε λόγος, ανάγκη. Τώρα που πήρε το μάθημά του, υποθέτω πως δεν θα το αποτολμήσει άλλη φορά.
Βέβαια, το γεγονός ότι έχουμε αποδεχθεί πως υπάρχουν χώροι που για κάποιους θεωρούνται απαγορευμένοι, είναι ενδεικτικό των μυαλών που κουβαλάμε. Υποθέτω, επίσης, πως ένας Βολιώτης δεν πρέπει να παρκάρει στη Λάρισα, ένας μαύρος δεν θα πρέπει να περνά από το πεζοδρόμιο που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο Αλαφούζος δεν πρέπει να πάει να φάει στον Πειραιά, ένας δημοσιογράφος δεν πρέπει να βρεθεί σε εμπόλεμη ζώνη κλπ. Και αν βρεθούν εκεί και δεχθούν επίθεση, θα φταίνε οι ίδιοι ε; Καλά θα τους κάνουν διότι θα πρόκειται για μαλάκες, σωστά;
Εννοείται, Λαζόπουλε του διαδικτύου, ότι δεν υποστήριξα πως όποιος δεν διαθέτει Πόρσε, είναι αχαΐρευτος. Αλλά αυτός που έχει, νόμιμα βέβαια, κάτι έχει κάνει στη ζωή του. Σε αντίθεση με τους συντρόφους σου επαναστάτες της δεκάρας, που ξύνονται και φαντασιώνονται ότι δίνουν αγώνα κατά του συστήματος και των κακών πλούσιων που μας ρουφάν το αίμα.
Πάντως, η στάση σου δεν προκαλεί έκπληξη. Θυμάμαι, κάποτε, έκραζες ακόμη και τη Φάροου με την Τζολί σε ανάρτηση στην οποία αναφερόταν ότι βοηθούν τη Unicef και τους πρόσφυγες! Βλέπεις, δεν μπορείς να πιστέψεις πως όποιος διαθέτει λεφτά και είναι επιτυχημένος μπορεί να έχει και αισθήματα για άλλους ανθρώπους που δοκιμάζονται... Αυτοί είναι όλοι κακοί!

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Κάτι περισσότερο από γραφικό κήρυγμα γηραλέου γυμνασιάρχη για τον τεντιμποϊσμό (προφανώς, περιλαμβάνει το κατηγορητήριο κι αυτούς που γράφουν ΑΕΛΑΡΑ στους ξένους τοίχους)... Κήρυγμα, που καταλήγει σε μια μεγάλη αγκαλιά για τους καλούς και παρεξηγημένους πλούσιους. Καθόλου μεγάλη έκπληξη, πάντως, αφού και το ίνδαλμά σου, ο Νίκος Δήμου, τις προάλλες διαμαρτυρόταν που όταν λέμε εργαζόμενους, δεν συμπεριλαμβάνουμε τους μεγαλοεπιχειρηματίες -κυρίως αυτούς που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες- και δεν τους στέργουν οι αριστεροί. Ο Κ. Λάσκαρης κατήργησε την πάλη των τάξεων στα 70ς κι ο Δήμου με τον Πιγκουίνο ολοκλήρωσαν τη δουλειά το 2013. Το ότι η μπογιά είναι κίτρινη και μπορεί να μην έχει να κάνει με αναρχοκομμουνιστάς, αλλά με... ΑΕΚτζήδες ούτε που πέρασε ποτέ από το μυαλό σου!... Ή ότι να μην ζηλεύουν κάποιον που έχει Πόρσε και την παρκάρει στα Εξάρχεια, αλλά απλώς να είναι μπάχαλοι... Πάντως, αυτός με την Πόρσε είναι μαλάκας. Οσο μαλάκας ένας με κασκόλ Παναθηναϊκού που πάει στη θύρα 7.
Επιστρέφω στην κομματική γραμμή μου, πάω να ετοιμάσω μερικές μολότοφ για το βράδυ, θα χτυπήσουμε την κιθάρα του Τζήμερου...

Πιγκουίνος είπε...

Ο σεβασμός στην ιδιοκτησία του άλλου αποτελεί κήρυγμα γηραλέου γυμνασιάρη; Ενώ, «το καλά του έκαναν εκεί που πάρκαρε», τι είναι; Το νέο, το φρέσκο;
Καλά, αυτά για τον Δήμου κλπ. δεν χρειάζονται καν απάντηση.
Επίσης, αποκάλυψη σοκ: υπάρχουν και καλοί πλούσιοι!