Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σοβαρότης μηδέν στην κυβέρνηση

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αντικατάσταση  του πρώην διοικητή του ΟΓΑ, Παναγιώτη Πέτρουλα φανερώνει το πόσο πόσο σοβαρά λειτουργεί η κυβέρνηση.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δέχθηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αντικατάστασή του γιατί η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η θέση κατακυρώθηκε σε άλλο κόμμα! Ο άνθρωπος δεν ήξερε πότε ακριβώς θα αποχωρήσει από το πόστο του και συνέχισε τη δουλειά του αναμένοντας τη σχετική ειδοποίηση. Επιπλέον, την Τρίτη δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν για τον προγραμματισμό του επόμενου εξαμήνου για τον ΟΓΑ.
Τελικά, χθες τού ανακοινώθηκε -μέσω φαξ αν δεν κάνω λάθος- ότι έχει παυθεί από τις 8 Φεβρουαρίου! Αλλά κανένας δεν τον είχε ενημερώσει όλες αυτές τις ημέρες ότι δεν... υπάρχει στον ΟΓΑ, όπως και κανένας δεν φρόντισε να ενημερώσει σχετικά τον Αντώνη Σαμαρά, που μίλησε με κάποιον αναρμόδιο για ενέργειες που πρέπει να γίνουν στον Οργανισμό.
Τη θέση του Πέτρουλα πήρε ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Κοντός.
Ερώτηση 1:  τι πάει να πει ότι η τάδε θέση κατακυρώθηκε στο τάδε κόμμα; Τι είναι οι θέσεις; Και αν ένας διοικητής είναι σωστός (όπως ενδεχομένως ο Πέτρουλας, δεν το γνωρίζω) πρέπει να αντικατασταθεί επειδή ανήκει σε κόμμα, στο οποίο δεν «ανήκει» το συγκεκριμένο πόστο; Και αντίθετα: αν ένας διοικητής είναι κακός μπορεί να συνεχίζει το... έργο του επειδή ανήκει στο κόμμα, που έχει... κερδίσει τη θέση;
Ερώτηση 2: τρία κόμματα είναι στην κυβέρνηση, δεν μπορούν να βρουν έναν νέο άνθρωπο να του αναθέσουν καθήκοντα σε υπεύθυνες θέσεις; Πρέπει να ανακυκλώνονται συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι που δεν έχουν προσφέρει κάτι το ιδαίτερο όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: