Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Υπογράφουμε έκκληση για την απελευθέρωση δημοσιογράφου στη Σομαλία

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Abdiaziz Abdnur Ibrahim κρατείται αυθαιρέτως από τις 10 Ιανουαρίου, μετά από έρευνα που έκανε για υποτιθέμενο βιασμό εσωτερικά εκτοπισμένης γυναίκας από άντρες των κυβερνητικών δυνάμεων στη Σομαλία. Θεωρείται κρατούμενος συνείδησης από τη Διεθνή Αμνηστία.
Βρίσκεται υπό κράτηση με ελάχιστη πρόσβαση στους δικηγόρους του. Παρόλο που υποφέρει από χρόνιο πρόβλημα υγείας, δεν του έχει επιτραπεί η πρόσβαση σε γιατρό, ενώ δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Στις 18 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι περί βιασμού κατηγορίες της γυναίκας, της οποίας είχε πάρει συνέντευξη ο Abdiaziz Abdnur Ibrahim, ήταν ψεύτικες και κατηγόρησε τον ίδιο ότι κατασκεύασε την ιστορία, παρόλο που δεν πρόλαβε ποτέ να τη δημοσιεύσει.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προσπάθεια για άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου, για πρόσβαση στον δικηγόρο του, στην οικογένειά του και στον γιατρό του να υπογράψουν τη σχετική έκκλησή της. Τη βρίσκετε εδώ, μαζί με περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: