Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Λεβέντες Υδραίοι επαναστάτησαν!

Ένα απίστευτο περιστατικό -για χώρα που υποτίθεται ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση- συνέβη στην Ύδρα.
Η αναφορά είναι από το MEGA (έψαξα αλλά δεν το βρήκα στο... left.gr):
«Πρωτοφανή επίθεση από επιχειρηματίες και κατοίκους δέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:00 κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας στην Ύδρα, όπου έκανε ελέγχους για φοροδιαφυγή και διαπίστωσε ότι μια ταβέρνα δεν εξέδιδε αποδείξεις για ενδέκατη φορά.
Οι ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται. Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ο γιός της.
Οι παραβάτες, επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της οικονομικής Αστυνομίας που φυγαδεύτηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς. Οι κάτοικοι προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του "Flying Cat 1" με το οποίο θα γινόταν η μεταγωγή του κλιμακίου πίσω στην Αθήνα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις.
Όλη τη νύχτα, αστυνομικοί, το κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας και ο κρατούμενος έμειναν εγκλωβισμένοι στο Τμήμα, ενώ κάποιοι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φως όλο το βράδυ, βρισκόμενοι σε ομηρία.
Το πρωί σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο. Κατόπιν, ο συλληφθείς επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, και στις 11 το πρωί μεταφέρθηκαν αμφότεροι στην Αθήνα».
Με άλλα λόγια, οι απόγονοι της Μπουμπουλίνας και του Μιαούλη, άρχισαν τη δική τους επανάσταση διεκδικώντας το... δικαίωμα στη φοροδιαφυγή. Προστάτεψαν την ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, η οποία θεωρούσε αμαρτία να κόβει αποδείξεις, με άλλα λόγια έκλεβε το κράτος και εμάς, και επιτέθηκαν σε εκείνους που έκαναν τη δουλειά τους και προστάτευαν τη νομιμότητα, τους κράτησαν όμηρους στο αστυνομικό τμήμα και μάλιστα, τους έκοψαν και το ρεύμα και το νερό!!!
Και ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία αναφορά για σύλληψη έστω και ενός από τους νταήδες που προπηλάκισαν τους αστυνομικούς αλλά και τα μέλη του πληρώματος του ιπτάμενου δελφινιού! Στην Ύδρα μάλλον επικρατούν άλλοι νόμοι... Εκεί όποιος παρανομεί, μπορεί να μαζεύει φίλους και γνωστούς και να κάνουν όλοι μαζί επίθεση στα αστυνομικά τμήματα ώστε να τη βγάζει λάδι.
Φυσικά, όλοι αυτοί οι παληκαράδες νομίζουν ότι έκαναν κάτι... επαναστατικό προστατεύοντας από την... τρόικα κάποια που φοροδιαφεύγει αλλά την ίδια στιγμή θα αγανακτούν με τους κακούς πολιτικούς, τους κακούς ξένους, τις λέσχες Μπίλντεμπεργκ, τους Νεφελίμ κλπ. γιατί -ως γνωστόν- αυτοί φταίνε για τα χάλια της χώρας μας.
Ειλικρινά, πιστεύει κανένας ότι αυτή η χώρα μπορεί να σωθεί;
ΥΓ. Δεν είναι παράδοξο που ακόμη και τώρα (18.00) ορισμένα σάιτ δεν έχουν ασχοληθεί καν με την είδηση. Όταν τα θύματα είναι αστυνομικοί που χτυπιούνται από «επαναστάτες», οι... left ξεχνούν τη δημοσιογραφία αλλά το ανάποδο γίνεται πρώτο θέμα... Εκτός αν το κάνουν επειδή δεν θέλουν να το πληροφορηθούν τα ξένα ΜΜΕ ώστε να μη δυσφημιστεί η χώρα μας.

19 σχόλια:

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Στην Υδρα η Νέα Δημοκρατία πήρε πάνω από 40%, σύνολο 56% η κυβερνητική «τρόικα». Δικοί σας είναι...

Πιγκουίνος είπε...

«Λογική» ΣΥΡΙΖΑίου...
Δεν λες τίποτα, απλώς χαμογελάς και πας παρακάτω...

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Ενώ σύμφωνα με τη λογική του Τζημερικού, η φοροδιαφυγή είναι το αγαπημένο και προστατευμένο σπορ της Αριστεράς... Πόσο παρακάτω;

Πιγκουίνος είπε...

Τόσο παρακάτω που πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά, πχ. να διαβάζουμε τι γράφει το κείμενο και μετά να απαντάμε.
Πού συνδέεται η «αριστερά» σου με τη φοροδιαφυγή στην ανάρτηση; Έγραψα εγώ ότι αυτοί που έκαναν τις επιθέσεις είναι ΣΥΡΙΖαίοι; Φυσικά, μπορεί και να είναι, μπορεί επίσης να ανήκουν στο 44% του δικού σας... ντριμ μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Καμμένος, ΛΑΟΣ), μπορεί απλώς να είναι φίλοι της καλής κυρίας που δεν κόβει αποδείξεις, μπορεί να είναι κάθε καρυδιάς καρύδι.
Αντίθετα, εσύ βιάστηκες να τους φορτώσεις στο 56% βασιζόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών (εδώ δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία, είπαμε χαμογέλαμε και πάμε παρακάτω)!
Η αναφορά στην «αριστερά» σου, γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο υστερόγραφο και έχει να κάνει με το ότι η είδηση δεν πολυπαίζει σε «επαναστατικά» σάιτ και μπλογκ. Πχ. στο left.gr ακόμη δεν την έχουν πάρει χαμπάρι. Αλλά αν ήταν καμία υπόθεση αστυνομικής αυθαιρεσίας, θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο (ορθώς ως ένα σημείο).

VAD είπε...

Εζήλωσαν την δόξαν του κοντραμπατζή και κουρσάρου προγόνου τους,του Μιαούλη!
-Παντως εγω "διεκήρυξα" προς όλους τους φίλους εντός και εκτός ινερνετ,"οποιον ακουσω οτι θα παει διακοπές στην Υδρα,θα του σφυριξω μια διαγραφή,που θα ειναι όλη δική του!!!:))
-Αν η ακτοπλοϊκή εφαρμόσει την απειλή της και κόψει τα δρομολόγια προς το νησί,τοτε θα τα δω τα παλικάρια της φακής..
-Α,και το άλλο,οι ¨"ξύπνιοι" ειχαν αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος την υπέργηρη μητέρα τους,τα γομάρια!

Πιγκουίνος είπε...

Φίλε Vad, διάβασα πολλούς στο ίντερνετ που αναφέρουν ότι δεν πρέπει κανένας να πάει στην Ύδρα αν δεν βγουν αυτοί να ζητήσουν συγνώμη. Δεν διαφωνώ καθόλου.
Μου κάνει εντύπωση, πάντως, που ακόμη δεν έχουν συλλάβει ούτε έναν από δαύτους.
Όσο για το τελευταίο, τέτοιου είδους «εξυπνάδες» -ή καλύτερα πονηριές- συναντάς σε αμέτρητα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αφού οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους.

HeadWaiter είπε...

Συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο:

Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, εσείς φταίτε.
Την ώρα που η Χίος καίγεται η ταβερνιάρισσα από την Ύδρα γίνεται πρωτοσέλιδο και μάλιστα καλούμε και τα ΜΑΤ από την Αθήνα για να αποκαταστήσουν την τάξη.
Και κάτι άλλο:
Οι 1.727 που έβγαλαν έξω από 500.000 ευρώ και πάνω, αδήλωτα φυσικά, είμαι σίγουρος πως είναι Υδραίοι και πως τα ΜΑΤ θα πάνε στα σπίτια τους

Μήπως δεν μας περνάνε απλά αλλά και είμαστε..@...@.ες

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, Head Waiter,
εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Ότι όλοι μας φταίμε για το χάλι στο οποίο έχουμε περιέλθει.
Πράγματι, δεν ανήκω στους... υπερήφανους και αψεγάδιαστους Έλληνες, οι οποίοι πάντα κατηγορούν όλους τους άλλους για τα δεινά τους.
Τα ΜΑΤ από την Αθήνα κλήθηκαν γιατί η ελάχιστη αστυνομική δύναμη της Ύδρας είχε περικυκλωθεί στο τμήμα από «επαναστάτες» και δεν είχαν ούτε νερό ούτε ρεύμα. Άρα ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και κάπως έπρεπε να λυθεί η πολιορκία. Πώς θα γινόταν αυτό, με λουλούδια;
Δεν ξέρω για τους 1.727 και ενδεχομένως να έχεις δίκιο. Και προφανώς να είναι και περισσότεροι. Βάλε όμως στην εξίσωση και τους «τυφλούς» στη Ζάκυνθο, τους «ανάπηρους» στην Κάλυμνο, τους 200.000 με τις μαϊμού συντάξεις κλπ., κλπ. Μάλλον, τελικά, γινόμαστε πολλοί οι «φταίχτες» ε; Σου λέει κάτι αυτό;
ΥΓ. Η Χίος πώς κολλάει εδώ;

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

@Πιγκουίνος, επειδή δεν είμαι και πολύ έξυπνος, κατάλαβα ότι το πνεύμα σου δεν ήταν η μεταφορά της είδησης ''Υδρα-ταβερνιάρισσα", αλλά ότι το... left.gr και όλα τα left δεν την αναμετέδωσαν. Οπότε άφησες, με τον τρόπο σου, να αιωρείται κάτι περί ευλογίας της φοροδιοφυγής ή ανοχής από αριστερά... Ότι έχεις μία συστηματική απέχθεια (θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλο ουσιαστικό, ουδετέρου γένους...) σε οτιδήποτε προέρχεται από αριστερά, μπορείς να το παραδεχτείς. Λογικό είναι. Δεξιός είσαι, να μη συμφωνείς με τον απέναντι «πόλο». Εστω και μανιωδώς... Όπως λογικό και το αντίστροφο... Πάντως, τους ''νοικοκυραίους'' του τουρισμού τούς θωπεύουν -χρόνια τώρα- άλλοι και δεν είναι άσχετα τα ποσοστά τους στην Ύδρα... Θα ήταν πάντως καλή τροφή για σκέψη (και του συντάκτη που έγραψε την είδηση και η οποία πλέον κάνει γύρω - γύρω όλοι) γιατί ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ πηγαίνει κάπου και γράφει επαγγελματία υπήρξε τέτοιος ξεσηκωμός... Μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε;
Όσο για το μαζί τα φάγαμε, πρώτη φορά εξουσιάζοντες και εξουσιαζόμενοι έχουν την ίδια ευθύνη... Εάν εσύ νιώθεις ίδιος με τον Πάγκαλο, δικαίωμά σου. Εγώ, πάντως, όχι.
ΥΓ.: Κρίμα τους καημένους τους μπάτσους...

Πιγκουίνος είπε...

Όταν άνθρωποι που έχουν χαρακτηρίσει όσουν δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, φίλους της Βέρμαχτ (το έχουν γράψει ακριβώς έτσι και δεν το «άφησαν, με τον τρόπο τους να αιωρείται»), που πανηγύριζαν όταν προπηλάκιζαν τον Νταλάρα, που έκαναν σχολιάκια για «κόκκινες πλατείες» (Σύνταγμα) βάζοντας μόνο τα αιματηρά περιστατικά που τους συμφέρουν, με... κακοχαρακτηρίζουν, αισθάνομαι ωραία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στη συγκεκριμένη ανάρτηση ειρωνεύονται τους αστυνομικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το έργο τους και δέχθηκαν επίθεση. Αυτό είναι «αριστερά», να πας κόντρα στην κακή αστυνομία ακόμη και όταν πράττει σωστά... Κάτι τέτοιο σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι και εσύ αγωνιστής, αντιστασιακός όπως όταν στις εκλογές ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ!
Και πόσο αστείο είναι ένας τέτοιος «δημοκράτης» να καταγγέλει τους άλλους ότι έχουν απέχθεια και διαφωνούν μανιωδώς με την άλλη πλευρά τη στιγμή που ο ίδιος μοιράζει πιστοποιητικά κοινωνικών και εθνικών φρονημάτων, όπως έκαναν παρόμοιου στυλ «δημοκράτες» πριν από κάτι δεκαετίες. Φασίζουσες νοοτροπίες από «αριστερούς» εν έτει 2012.
Και επί της ουσίας. Αφού εξήγησες με τον δικό σου... ΣΥΡΙΖΑϊκό τρόπο τα ποσοστά των κομμάτων στην Ύδρα, μπορείς να εξηγήσεις γιατί οι Τσιπραίοι βγήκαν πρώτη δύναμη σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρήτη κ.α.; Αφού «τους ''νοικοκυραίους'' του τουρισμού τούς θωπεύουν -χρόνια τώρα- άλλοι» γιατί δεν ισχύει παντού αυτό που ισχύει στην Ύδρα;
Όσο για το αν υπάρχει κάτι πίσω από τα συμβάντα στην Ύδρα (αλήθεια, όταν γίνονται ανάλογα περιστατικά με θύτες τους αστυνομικούς αναρωτιέσαι το ίδιο;), υποθέτω ότι θα το μάθουμε από το left.gr ή από σένα. Κάποιος από τους επαναστάτες κατοίκους θα βγει να πει κάτι για να δικαιολογηθεί ο ξεσηκωμός. Ξέρετε εσείς, κάντε το σημαία.
Τέλος, για το μαζί τα φάγαμε, δεν έγραψα ότι όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη αλλά πως όλοι έχουμε ευθύνη. Φυσικά, δεν περιμένω πως κάποιος συνειδητοποιημένος από το μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ θα συμφωνήσει ποτέ με κάτι τόσο ενοχλητικό. Για εσάς πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι.

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

-Για τη Βέρμαχτ δεν θα το ξαναπώ, το έχω εξαντλήσει... Καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει. Και για τον Νταλάρα και τις κόκκινες πλατείες... Ούτε θα κάτσω να απολογηθώ για ένα προς ένα τα ποστ μου στο φέισμπουκ...
-Η Υδρα είναι «μονοκαλλιέργεια», τα νησιά που ανέφερες έχουν απ' όλα -αγρότες, τεχνίτες, δημοσίους υπαλλήλους ως έδρες νομών που είναι, διάφορα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματίες του τουρισμού... Εάν δεν θέλεις να καταλάβεις, δεν καταλαβαίνεις. Στα διάφορα «Νάμος» (θυμάσαι, φαντάζομαι, τον σάλο στη Μύκονο;) και στα άλλα μεγαλοσκάνδαλα οι προστάτες δεν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ... Και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλοι οι κακοί τέλος πάντων, είναι που έπλητταν τον τουρισμό με τις απεργίες, τα λιμάνια, την... υπόθαλψη των Πακιστανών που σκοτώνουν και βιάζουν... Και στη φοροδιαφυγή δεν εθίστηκαν επί κυβερνήσεων που ψήφισα εγώ...
-Γιατί εξανίστασαι με την απορία γιατί οι Υδραίοι επαναστάτησαν (δεν λέω σώνει και καλά ότι ορθώς); Δεν έχει ένα ενδιαφέρον; Υπάρχει ένα κενό εκεί... Αλλά σου χαλάει, προφανώς, την «τακτοποιημένη ανάλυση» στο κεφάλι σου...
-Η μεγάλη σου ευαισθησία μην... γρατσουνιστεί κάποιος μπάτσος (εγώ δεν φοβάμαι να τον γράψω έτσι) είναι φυσιολογική. Δεξιός είσαι. Χωρίς εισαγωγικά.
-Το ότι είμαι στο ίδιο μπλοκ με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω επιχειρήματα να το αντικρούσω!

Πιγκουίνος είπε...

Μη μου συγχίζεσαι...
- Να θυμηθούμε πώς χωρίζει ένας «αριστερός», που υποτίθεται πως είναι ανεκτικός στην αντίθετη άποψη, τους ανθρώπους ανάλογα με την ψήφο τους σε αντιστασιακούς ΣΥΡΙΖΑίους και υποτελείς που περιμένουν δώρα από τους ναζί.
"Ζούμε μια μικρογραφία (προς το παρόν…) της Κατοχής! Από τη μία, η λογική της «σύνεσης». Οι «νομιμόφρονες» κι «εχέφρονες». Οι «προσγειωμένοι», που…
-ΟΚ, μας υποβάλλουν σε σιτοδεία οι Γερμανοί, αλλά τι; Να τα βάλεις με τις πανοπλίες της Βέρμαχτ; Ρεαλιστές να είμαστε… Ας τα έχουμε καλά μαζί τους και πού ξέρεις, μπορεί όλο και καμιά κουραμάνα ή καμιά σοκολάτα για τα παιδιά μας να τους περισσεύει…
Από την άλλη, η λογική της αντίστασης. Τα αγύριστα κεφάλια, οι «αυτοκτονικοί», οι «δε λογαριάζω κι ούτε ρίχνω τεμενά δεν κάνω κράτει πουθενά ... Αλλά τουλάχιστον, ό,τι και αν γίνει, δεν θα νιώθουμε (σ.σ. εμείς οι ΣΥΡΙΖαίοι) –ούτε θα χαρακτηριστούμε από τα παιδιά μας- ψοφοδεείς και εθελόδουλοι. Δεν θα μας τοποθετήσει η Ιστορία στην πινακοθήκη των ηρώων, αλλά ούτε και θα μας καταδικάσει για υποτέλεια»".
Και σιγά μην απολογηθείς για όσα έχεις γράψει. Εσύ και οι όμοιοί σου μόνο κατήγοροι το παίζετε.
- Νέα φοβερή ανάλυση. Τόσο καλή που έβαλες μέσα και τους Πακιστανούς που βιάζουν... Και να συμφωνήσουμε για τις κακές κυβερνήσεις που δεν αντιμετώπισαν τη φοροδιαφυγή. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση που την έκαναν, εσύ ειρωνεύσαι τους αστυνομικούς που απλά έκαναν τη δουλειά τους!
- Το κενό που υπάρχει, είμαι σίγουρος ότι θα το αποκαλύψεις εσύ ή κάποιοι άλλοι που ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι την είδηση. Τώρα, το συγκεκριμένο περιστατικό ποιανού την τακτοποιημένη ανάλυση χαλάει μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.
- Η μεγάλη μου ευαισθησία δεν αφορά τους αστυνομικούς αλλά οποιουσδήποτε. Εγώ δεν χαρακτηρίζω καλή τη δική μας βία και κακή τη βία των άλλων όπως εσύ και άλλοι «επαναστάτες» αλλά είμαι κατά της βίας γενικότερα και δεν έχω πρόβλημα να την καταδικάσω από όπου κι αν προέρχεται. Δεν θα φτάσω ποτέ στο σημείο να χαίρομαι επειδή προπηλακίζεται κάποιος που έχει άλλη άποψη από τη δική μου ή που απλώς δεν συμπαθώ.
Α, μεγάλο κατόρθωμα να γράψεις τη λέξη μπάτσος. Εγώ φοβάμαι -καθότι υποτελής- αλλά εσύ δεν φοβάσαι -μιας και ανήκεις στους «δε λογαριάζω κι ούτε ρίχνω τεμενά δεν κάνω κράτει πουθενά». Είναι πιθανό να το θεωρείς και αυτό αντιαστασιακή πράξη, σαν τις υπόλοιπες που αναφέρονται στο προηγούμενο σχόλιο. Επίσης, μάθαμε ότι όποιος δεν θέλει να χτυπιούνται μπάτσοι (είδες, είμαι κι εγώ γενναίος, δεν... φοβάμαι!) είναι δεξιός!!!
- Το ξέρω. Και οι Χρυσαυγίτες εκείνους που δεν γουστάρουν, τους κατηγορούν -μεταξύ άλλων- για υποτέλεια. Ταιριάζετε (σε πολλά)...

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

-Δεν διαφωνώ σε τίποτα απ' όσα έχω γράψει. Η συλλογιστική αφετηρία του τότε και του τώρα είναι η ίδια.
-Εσύ καταδικάζεις, λες, τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Έτσι λες... Εγώ πάλι έχω ελαφρώς διαφοροποιημένη άποψη... Μια και έχεις όρεξη και ανασέρνεις παλιά κείμενα, ψάξε και βρες το ανάλογο, στο ίδιο μπλογκ... Μην ξαναγράφω τα ίδια...
-Για αντιστασιακή πράξη, με τη συγεκριμένη φόρτιση που έχει ο συγκεκριμένος όρος, ποτέ δεν μίλησα. Μια αυτογνωσία την έχω. Έχεις βρεις μια καραμέλα και την πιπιλάς.
-Ποτέ δεν είπα ότι όποιος νοιάζεται τόσο για τους μπάτσους είναι δεξιός. Δεν έχει διπλή συνεπαγωγή η σχέση. Μπορεί να είναι και φασίστας!
-Ταιριάζουμε με τη Χρυσή Αυγή... τα άκρα συναντιούνται και γνωστές παπαροθεωρίες... Ό,τι πεις... Είπαμε, δεν έχω επιχιερήματα...

Πιγκουίνος είπε...

Φασίστας είναι αυτός που δεν ανέχεται την άλλη άποψη και αντί να χρησιμοποιεί επιχειρήματα για να την αντικρούσει, βάζει ταμπέλες, μοιράζει πιστοποιητικά κοινωνικών και εθνικών φρονημάτων, και βρίζει τους άλλους κάνοντας λόγο για υποτελείς και φίλους της Βέρμαχτ (ενώ αυτός είναι αγνός πατριώτης...) και άλλες (πολλές!) τέτοιες αηδίες.
Φασίστας είναι αυτός που πανηγυρίζει όταν χτυπιούνται εκείνοι που δεν γουστάρει είτε είναι τραγουδιστές είτε αστυνομικοί είτε γενικά «εχθροί του λαού».
Ευτυχώς, που άνθρωποι σαν κι εσένα δεν έχετε δύναμη στα χέρια σας (ακόμη τουλάχιστον...).

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Σε τσούζει η... Βέρμαχτ; Γυρνάς - γυρνάς κι όλο εκεί είσαι. (Πάντως, αν θυμάμαι καλά με τα "αριστερός", "επαναστάτης" βάζεις ταμπελίτσες...).
Μη φοβάσαι, δεν πρόκειται ν' αποκτήσω δύναμη

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, πραγματικά, δεν κοιμάμαι τα βράδια. Λέω, είμαι υποτελής και φίλος της Βέρμαχτ! Και σαν να μην μου έφτανε ότι είμαι κακός Έλληνας, με κατάλαβε και ο Συμμορίτης.
Τσούζει πάρα πολύ, όχι μόνο εμένα, και το 73% όσων δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Παλιοπροδότες, μας αξίζει η εκτέλεση!
Όσο για τις ταμπελίτσες, αντλούνται από το κείμενο μνημείο (ένα από τα πολλά), όπου εσύ κάνεις λόγο για λογική της αντίστασης των ΣΥΡΙZΑίων, ενώ οι άλλοι θα χαρακτηριστούν από τα παιδιά τους εθελόδουλοι! Εγώ απλώς αντιγράφω το πώς προσεγγίζει την άλλη άποψη ένας «αριστερός», ένας «δημοκράτης» σαν εσένα (και όχι μόνο)...

HeadWaiter είπε...

Πιγκουίνος θα θελα να είχα τις ίδιες σκέψεις με σένα.
Εγώ όμως δεν έχω πειστεί.
Δεν θέλω να σχολιάσω το γεγονός πως κάποιοι καταστηματάρχες κάποια στιγμή τρελάθηκαν; και έκλεισαν τα παιδιά του ΣΔΟΕ στο ΑΤΥ.
Εντάξει ζέστη έχει το καταλαβαίνω, ο κόσμος τρελαίνεται.
Ξέρεις πόσοι πηδάνε κάθε μέρα από μπαλκόνια;
Για τον ίδιο λόγο και οι Υδραίοι.Τρέλα.
Ευτυχώς που η τάξις απεκαταστάθη.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου και για τους τυφλούς της Ζακύνθου. Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Αναρωτιέμαι όμως με πιστόλι έπαιρναν κάθε μήνα τις συντάξεις;
Γιατρός,Υγειονομική επιτροπή κλπ δεν υπήρξε;
Γιατί ο Μεγάλος Αδελφός μιλάει ΜΟΝΟ για τους τυφλούς και αφήνει στο απυρόβλητο όσους λειτουργούς του κράτους υπέγραψαν για αυτές τις συντάξεις;
Σημαίνοντα πολιτικά στελέχη.
Είπαμε μαζί τα φάγαμε, αλλά μόνο ΕΣΥ θα πληρώσεις.
ΕΣΥ είσαι ο ένοχος.

Πιγκουίνος
Αν θεωρούσα ότι η διαφθορά είναι ο λόγος που η χώρα βρίσκεται σε αυτά τα χάλια δεν θα ήμουν στο πληκτρολόγιο αυτήν την στιγμή.
Αν θεωρούσα ότι για όλα όσα συμβαίνουν φταίει ο Άκης και το 4 season's ο Ρουσόπουλος και το Βατοπέδι ή ο κυρ Μίτσος που δεν έκοψε απόδειξη δεν θα συνομιλούσαμε τώρα.
Η διαφθορά και η παρανομία υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει σε όλον τον πλανήτη.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε(εδώ κοντά μας) ότι σύμφωνα με τις επιδοτήσεις της ΕΕ η Σικελία έχει 4 φορές έκταση παραπάνω από ότι ο χάρτης δείχνει και η Αυστρία δύο.
Αυτό που δεν αντέχω για τούτη την χώρα είναι ένα:
Η όλη ιστορία μου θυμίζει ταινία θρίλερ.
Ο εγκληματίας πιστεύει ακράδαντα ότι για να εξαγνιστεί το θύμα πρέπει πριν το σκοτώσει να το βιάσει.
Μόνο έτσι θα το λυτρώσει από τις αμαρτίες του.
Καλημέρα σας.

Πιγκουίνος είπε...

Φίλε Head Waiter, μιλάς σωστά.
Στο παράδειγμα της Ζακύνθου, δεν φταίνε μόνο οι συνταξιούχοι. Πράγματι, φταίνε όλοι αυτοί που αναφέρεις: ΚΑΙ ο γιατρός ΚΑΙ η υγειονομική επιτροπή ΚΑΙ οι λειτουργοί του κράτους υπέγραψαν. Όπως βλέπεις και εσύ ο ίδιος διευρύνεις τον κύκλο των «ενόχων». Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να βλέπουμε τα πράγματα λίγο περισσότερο ψύχραιμα ακόμη και αν μας ενοχλούν οι αλήθειες που προκύπτουν.
Η διαφθορά είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που έχουμε φτάσει ως εδώ. Ας μην την υποτιμάμε.

HeadWaiter είπε...

Πιγκουίνος μάρτυς μου ο Θεός αν δεν θέλω σε ότι υποστηρίζω να είμαι λάθος, αλλά νοιώθω-πιστεύω ότι δεν είναι η οικονομία το πρόβλημα.
Επιχειρείται εξανδραποδισμός της χώρας και δεν μπορώ να δω τίποτε σωστό σε ότι η άλλη πλευρά προτείνει.
Δεν βλέπω φως στο τούνελ, μάλλον έχασα και το τούνελ.
Ακόμα και αν ακολουθήσουμε τον δρόμο των καλών παιδιών (αυτό που η κυβέρνηση κάνει) ίσως τα εγγόνια μας δουν καλύτερες μέρες.
Εξάγουμε απόφοιτους Πανεπιστημίου και εισάγουμε τελειόφοιτους δευτέρας δημοτικού.
Αν φταίξαμε (όπως υποστηρίζεις) ας πληρώσει η γενιά μας και όχι οι επόμενες.
Δεν θέλω να δω την κόρη μου σε βιτρίνα του Άμστερνταμ.
Δεν με αφορά το σωστό ή το λάθος.
Το πολιτικά ορθό ή όχι.
Η δραχμή ή το euro.
Απλά οι επόμενες γενεές να μην πληρώσουν τις αστοχίες της δικιά μας.
Καλή λευτεριά.