Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μόνο το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» ξέχασαν να κλείσουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις 3 Σεπτέμβρη!

Εντάξει, ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Αλλά θα περίμενε κανένας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατούσε τα προσχήματα και δεν θα έβγαινε τόσο... κραχτά να μας πείσει ότι αποτελεί το νέο ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα της «επανάστασης» και των «αγώνων», που ασκεί υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση δίχως να έχει καταθέσει ακόμη μία πρόταση της προκοπής, έβαλε στόχο να «κλέψει» από το ΠΑΣΟΚ -μετά τα συνθήματά του- ακόμη και την 3η Σεπτέμβρη, την ημέρα της ίδρυσής του!
Σε μία προσπάθεια να καταδείξει ότι αποτελεί τη φυσική συνέχεια της παράταξης, της οποίας τώρα ηγείται ο Βαγγέλης Βενιζέλος και να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά οφέλη εκμεταλλευόμενη τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ, η... νέα ΕΔΑ προγραμμάτισε συγκέντρωση στη Νίκαια τη Δευτέρα, στις 3 Σεπτέμβρη. Προφανώς η ημερομηνία επιλέχθηκε τυχαία και απλώς τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ αποτελούν σύμπτωση.
Αυτό, που ενδεχομένως θα γράφει και η σημερινή «Αυγή» (δίπλα, ίσως, στην απάντηση της... εφημερίδας στους Going Through με τους οποίους βρίσκεται σε κόντρα*), θα μπορούσε κάποιος πολύ ευκολόπιστος να το πιστέψει. Άλλωστε, στις 3 Σεπτεμβρίου δεν δικαιούται μόνο το ΠΑΣΟΚ να κάνει συγκεντρώσεις.
Αλλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αφήσει καμία αμφιβολία, ακόμη και σε εκείνους που μπορεί να έχουν, σχετικά με τα όσα πρεσβεύει. Και έτσι, για να διαφημίσει την ομιλία του (μαυρισμένου από τις τριών εβδομάδων διακοπές) ηγέτη Αλέξη Τσίπρα κυκλοφόρησε την αφίσα που βλέπετε δίπλα (ανοίγει με κλικ). Πρόκειται για αφίσα που κάνει «μπαμ» ότι αποτελεί αντιγραφή εκείνων του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1980 μιας και κυριαρχούν τα συνθήματα του κόμματος από τη συγκεκριμένη εποχή. Ακριβώς τα ίδια! Και έχει και λίγο πρασινάκι πάνω, έτσι για να σπάει το λευκό και να κάνει αντίθεση με το κόκκινο...
Το μόνο που δεν σκέφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να κάνουν την εκδήλωση στο κλειστό του Περιστερίου, που ονομάζεται «Ανδρέας Παπανδρέου»! Θα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό! Επίσης, πληροφορίες ότι πριν από τη συγκέντρωση θα ακούγεται από τα μεγάφωνα το «Καλημέρα Ήλιε» διαψεύδονται από την Κουμουνδούρου αν και η Μυρσίνη Λοΐζου δεν θα είχε πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί από το νέο ΠΑΣΟΚ.
* Αξίζει να διαβάσετε το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑίου με το πετυχημένο όνομα «ΑΗΔΙΑ» στο σάιτ του «Πρώτου Θέματος». Αναπαράγει και αυτός το γνωστό παραμύθι με την εμπάθεια των ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή η ιστοσελίδα απλά ασχολήθηκε με το θέμα καταγράφοντας μάλιστα τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων. Ενώ θα έπρεπε απλώς να περιοριστεί και να γράψει πόσο δίκιο έχει η «Αυγή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: