Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ανακαλύφθηκε... Serious Sirizaius!

Εντάξει, ο τίτλος είναι υπερβολικός αλλά όχι και εκτός πραγματικότητας καθώς βρέθηκε -επιτέλους!- ένας άνθρωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει να διατηρεί επαφή με την κοινή λογική. Σαν τη μύγα μες στο γάλα. Τα καλά πρέπει να τα λέμε.
Τη στιγμή που το ίδιο του το κόμμα κρύβει τη συνάντηση του αρχηγού του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες (!), που ο ένας βουλευτής (Παναγιώτης Λαφαζάνης) λέει τι καλό «όπλο» θα ήταν για την Ελλάδα η... χρεοκοπία, ένας άλλος (Δημήτρης Στρατούλης) υποστηρίζει πως δεν έχει και μεγάλη σημασία αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή και ένας τρίτος (Θοδωρής Δρίτσας) στέκεται στο πλευρό των φοροφυγάδων της Ύδρας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντέδρασε -στην τελευταία περίπτωση- και είπε δύο λόγια σοβαρά.
«Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες. Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγαίνοντας κόντρα σε πολλούς του χώρου του, οι οποίοι είχαν αρχίσει (και συνεχίζουν) να λένε διάφορες «επαναστατικές» γραφικότητες.
Μακάρι το παραπάνω... κρούσμα σοβαρότητας να είναι μεταδοτικό στην αξιωματική αντιπολίτευση και να αποτελέσει την απαρχή της μεταμόρφωσής της σε υπεύθυνη δύναμη. Γιατί προς το παρόν αντί να προσφέρει ουσιαστικό εναλλακτικό πλάνο για την αντιμετώπιση της κρίσης, το μόνο που κάνει, είναι να λαϊκίζει άγρια και να λέει συνεχώς «όχι». Α, και να αναμασά την καραμελίτσα με το πόσο σκληρή την πολεμούν τα ΜΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: