Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο ΜΑΓΚΑΣ Νταλάρας και οι κάφροι!


Πριν από λίγες ημέρες έγραφα ότι η Ελλάδα σιγά σιγά δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει.
Άκυρο!
Είδα τα χθεσινά αίσχη που έγιναν σε συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον και οφείλω να ομολογήσω ότι ως χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε μπροστά. Κάποιοι ψευτοεπαναστάτες μπήκαν στην αίθουσα όπου γινόταν η δωρεάν συναυλία του καταξιωμένου ερμηνευτή και τον έβριζαν, του πέταξαν γιαούρτια, ακόμη και καρέκλες φωνάζοντάς τον «προδότη».
Αυτοί οι νεοφασίστες πήγαν σε έναν χώρο προκειμένου να χαλάσουν την εκδήλωση κάποιου που δεν γούσταραν (το οποίο είναι δικαίωμά τους) και έκαναν επίδειξη καφρίλας απέναντι σε έναν άνθρωπο που απλώς τραγουδούσε, μη σεβόμενοι ούτε τους υπόλοιπους, οι οποίοι είπαν απλώς να βγουν από το σπίτι τους και να πάνε να ξεχαστούν σε δωρεάν συναυλία.
Και όμως, παρά τις βρισιές, τα γιαούρτια που δέχθηκε και τις καρεκλιές, ο Νταλάρας έμεινε στη θέση του στη σκηνή και συνέχισε να τραγουδάει αψηφώντας τη ζούγκλα που δημιούργησαν οι ψευτόμαγκες. Μάλιστα, οι τελευταίοι τραβούσαν τις σκηνές που δημιουργούσαν με τις κάμερες hd, που αποτελούν σήμα κατατεθέν των Ελλήνων... επαναστατών. Ο τραγουδιστής, όμως, δεν σταμάτησε μπροστά στον όχλο και έδειξε πόσο μάγκας είναι πραγματικά.
Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι που βλέπουν το παραπάνω βίντεο πανηγυρίζουν για την «επανάσταση» που έκαναν κάποια θρασύτατα ανθρωπάκια απέναντι σε έναν... τραγουδιστή, ενώ διάφοροι άλλοι λένε ότι πρέπει να τον λιντσάρουμε γιατί έχει διαφορετική γνώμη σε κάποια θέματα από άλλους.
Στην Ελλάδα του 2012 όποιος έχει άλλη άποψη από αυτή που «πρέπει» και ειδικά αν είναι πραγματικά επιτυχημένος (υπάρχει χώρος που δεν έχει γεμίσει ο Νταλάρας;), πρέπει να γνωρίζει ότι θα περνά από τέτοιες δοκιμασίες γιατί τάχα «ο λαός ξύπνησε».
Νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να παραδεχθούμε ότι αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. Ή για να το πω ακόμη πιο βαριά: εδώ, στα σκατά, μας αξίζει να βρισκόμαστε. Γιατί είμαστε αμόρφωτοι, ακαλλιέργητοι, ανιστόρητοι, άξεστοι, απολίτιστοι.
Για κατακλείδα ένα από τα πολλά σχόλια που διάβασα κάπου με αφορμή το παραπάνω βίντεο, το οποίο προφανώς είναι ενδεικτικό αναφορικά με την εικόνα που έχουν σχηματίσει για εμάς στο εξωτερικό όπου ο Νταλάρας θεωρείται τοπ. Το έγραψε ο Πίτερ: «Greeks shouting and rioting, the usual»...

8 σχόλια:

EgoEtsiToVlepo είπε...

Δε μου αρεσε καθολου αυτο που ειδα.
Ειναι και απο τους αγαπημενους μου ο μπαγασας!
Ομως Πιγκουινε, το Αιγαιο δεν ανηκει στα ψαρια του !!

Πιγκουίνος είπε...

Και κάποιοι που τα έγραψαν καλύτερα από μένα:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=13239

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=13235

VAD είπε...

Διάβασα με ικανοποίηση και το δικό σου κειμενο και τα κειμενα στο protagon,Ελλάδα δεν ειναι μόνο οι ψευοεπαναστατες του γιαουρτιού...

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, φίλε VAD, αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ λίγοι πλέον...

Ανώνυμος είπε...

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν", πνευματικά.
Αυτή η καφρίλα που βγάζει ο όχλος δεν είναι επανάσταση.
Ούτε τα ζώα, δεν θα αντιδρούσαν με τέτοιο τρόπο.
Ακόμα ένα ενδιαφέρον άρθρο, http://www.lifo.gr/guests/Timon/29249

Πιγκουίνος είπε...

Ego etsi to vlepo, μπορούμε να πούμε ένα σωρό πράγματα για τα όσα πιστεύει ο Νταλάρας και να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε. Εδώ, όμως, το θέμα είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να επιτίθεται και να γιαουρτώνει κανέναν. Τουλάχιστον, εδώ συμφωνούμε (έχουμε καταντήσει να μιλάμε και για τα αυτονόητα).
HeatJo, ευχαριστώ για το link, το διάβασα το άρθρο που αναφέρεις. Και όμως, για πολλούς αυτό είναι επανάσταση...

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

ΝΤΑΛΑΡΑ-ΝΤΑΛΑΡΑ-ΝΤΑΛΑΡΑ,
ΜΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ ΠΑΥΛΑΡΑ
ΝΤΑΛΑΡΑ-ΝΤΑΛΑΡΑ-ΝΤΑΛΑΡΑ,
ΚΙΘΑΡΕΣ ΝΤΡΑΜΣ ΘΑ Σ'ΤΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΚΟΛΛΑΡΑ
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΘΑ ΣΟΥ'ΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ,
ΘΑ ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΥΤΙΑ
ΟΝ STAGE ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ,
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜΗ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ...

Πιγκουίνος είπε...

Καλά, εσύ δεν υπάρχεις...