Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η «επανάσταση» άρχισε -επιτέλους!- από τις πατάτες και το Νευροκόπι!

Η κρίση που δοκιμάζει την Ελλάδα έχει φέρει μαζί της χίλια κακά. Ωστόσο, έχει και τα θετικά της αφού αναγκάζει την κοινωνία να αλλάξει -επιτέλους!- κάποια από τα κακώς κείμενα, που τόσα και τόσα χρόνια την έβλαπταν.
Τώρα που η κατάσταση δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, αρχίζουμε σιγά σιγά να κάνουμε πράγματα (που αλλού είναι) αυτονόητα και τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες με τη συνδρομή -φυσικά- και του κράτους.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί αυτό που έγινε προ ημερών στην Κατερίνη όταν παραγωγοί πατάτας από το Νευροκόπι διέθεσαν απευθείας στους καταναλωτές το προϊόν τους, έπειτα από πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντικής δράσης Ν. Πιερίας. Τούτη τη φορά αντί να πουλήσουν τις πατάτες στους μεσάζοντες στα 12 λεπτά το κιλό και αυτές να φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ στα 75, έπραξαν τελείως διαφορετικά και προς το συμφέρον όλων.
Τι έκαναν; Διέθεσαν 24 τόνους απευθείας στο κοινό -στην Κατερίνη- προς 25 λεπτά το κιλό (δηλαδή κέρδισαν τα διπλάσια χρήματα και μάλιστα στο χέρι αντί της εξάμηνης επιταγής των μεσαζόντων), ενώ από τη δική τους πλευρά, οι καταναλωτές τις προμηθεύτηκαν στο 1/3 της τιμής που θα τις έβρισκαν οπουδήποτε αλλού.
Ευτυχώς, αυτή η τόσο επιτυχημένη -και πραγματικά επαναστατική!- πρωτοβουλία όχι απλώς θα συνεχιστεί αλλά φαίνεται πως θα γίνει ο κανόνας και δεν θα μείνει μία ωραία εξαίρεση. Ήδη για το Σάββατο που έρχεται, έχουν γίνει παραγγελίες 75 τόνων (από 1.100 οικογένειες), ενώ ανάλογη δράση ετοιμάζεται άμεσα στη Βέροια και είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές. Και φυσικά, δεν θα μείνουν μόνο στις πατάτες αλλά θα επεκταθούν στο λάδι, στο ρύζι, στα όσπρια, σε όλα!
Επιτέλους, κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να δράσουν και να κάνουν τα αυτονόητα και τα απολύτως λογικά δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους. Άφησαν στην άκρη τη μεμψιμοιρία και την ψευτοεπαναστατικότητα, αντιλήφθηκαν ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους καταφέρνοντας σημαντικό πλήγμα στην... παραδοσιακή ελληνική αισχροκέρδια!
Η Ελλάδα, επιτέλους αλλάζει! Έστω και σιγά σιγά...

4 σχόλια:

VAD είπε...

Kάνουν πολύ καλη δουλειά τα παιδιά της ομάδας,εχουν επικεφαλής κάποιο παλικάρι πολύ δραστηριο,βέβαια για μας που ζουμε απο πιο κοντά τα πραγματα και γνωριζουμε προσωπα,αρνητική εντυπωση προκαλει στην κοινωνια της πολης η παρουσια στην ομάδα ενος "αριστερού" αγροτοπατέρα-τσιφλικά,αλλά τι να κάνουμε,ουδείς τέλειος:)

Πιγκουίνος είπε...

Με βάζεις σε σκέψεις φίλε VAD αλλά σε αυτήν την περίπτωση ας μείνουμε στο καλό του πράγματος.
Ουδείς τέλειος, όπως λες κι εσύ.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ως, ρε VAD, τι του έβαλες ψύλλους στ' αυτιά ότι πίσω από αυτήν την κίνηση βρίσκεται η Αριστερά "που μόνο όχι ξέρει να λέει και δεν ξέρει να προτείνει λύσεις"; Ωραία ήταν η ιστορία, μην τη χαλάς.

Πιγκουίνος είπε...

Δεν έχει γράψει ότι πίσω από αυτό κρύβεται η Αριστερά. Διάβασε λίγο καλύτερα.
Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Σιγά μη σκεφτόταν κάποιος από την Αριστερά τέτοια πρωτοβουλία. Αυτοί μόνο καμιά διαδήλωση θα μπορούσαν να οργανώσουν για να καταγγείλουν τους πάντες και τα πάντα...