Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ας δικαιώσουμε όσους χόρεψαν συρτάκι σε όλον τον κόσμο για να μας συμπαρασταθούν

Τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ μάς έδειξαν εικόνες από αρκετές χώρες στην Ευρώπη και στην Αμερική, όπου έγιναν διαδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα. Τηλεοράσεις και εφημερίδες ανέδειξαν το θέμα και καλά έκαναν. Ήταν για όλους μας ευχάριστο να βλέπουμε ανθρώπους από το εξωτερικό να εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα.
Βέβαια, σε αυτές τις συγκεντρώσεις συμμετείχαν ελάχιστοι άνθρωποι, κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες στην καλύτερη, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ομογενείς.
Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι πως δείχνει ότι αρχίζει να αναπτύσσεται, έστω και δειλά, ένα φιλελληνικό κίνημα διεθνώς.
Και αυτό είναι καλό. Πρέπει, όμως, και εμείς από την πλευρά μας, να αποδείξουμε στους φίλους μας από τις άλλες χώρες ότι αξίζουμε τη στήριξή τους. Να αξιοποιήσουμε, επιτέλους, τα στοιχεία εκείνα που θα μας επιτρέψουν να προκόψουμε και να ξεπεράσουμε τις κρίσεις που μας μαστίζουν (γιατί δεν είναι μόνο η οικονομική, απλώς από αυτήν αρχίζουν και όλες οι υπόλοιπες), να βγούμε πιο δυνατοί από τη δοκιμασία που μας έλαχε και να κάνουμε πάλι την Ελλάδα δυνατή.
Έτσι, θα βγάλουμε ασπροπρόσωπους και αυτούς που άφησαν χθες το σπίτι τους και βγήκαν στους δρόμους να χορέψουν συρτάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: