Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σφυροδρέπανο + Σβάστικα = 15,5%!

Η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ κρύβει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά εγώ θα σταθώ μόνο σε ένα.
Στην πρόθεση ψήφου, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 12,5% και η Χρυσή Αυγή 3%! Με άλλα λόγια, το 15,5%, δηλαδή περίπου ένας στους επτά Έλληνες, θα ήθελε στην Ελλάδα να εγκαθιδρυθεί απολυταρχικό καθεστώς ή φασισμός! Άλλοι επιθυμούν τους σταλινικούς και άλλοι τους χιτλερικούς.
Καλά πάμε...

17 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Καλά τα λες.
Μια κοινωνία σε πλήρη σύγχυση.
Το πρόβλημα είναι μην τυχόν, σήμερα, αύριο, μεθαύριο, η σύγχυση αυτή μας καταστρέψει for ever! Είναι πολυ πιθανόν! Υπομονή ελάχιστες μέρες ακόμα! Ο θεός να μας λυπηθεί!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Καλά πάμε. Αφού το ΠΑΣΟΚ παίρνει 8%, με τάση να πέσει κι άλλο, είμαι αισιόδοξος ότι ο κόσμος επιτέλους ξυπνάει.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Λες και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον ένα αισχρό, δεξιότατο κόμμα. Το ΚΚΕ σε πείραξε.

pavvou είπε...

Οποιοδήποτε ποσοστό για τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα που φαίνεται παράλογο!
Στον... αγύριστο όλοι τους. Προσεχώς.

Πιγκουίνος είπε...

Ματσαμπλόκε, γιατί υπερασπίζεσαι μόνο το ΚΚΕ και όχι και τη Χρυσή Αυγή; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Τα αισχρά (νέος χαρακτηρισμός για κόμματα!) και τα δεξιότατα κόμματα έχουν αποδεχθεί τη Δημοκρατία και λειτουργούν στο πλαίσιο αυτής. Και επιβραβεύονται ή όχι στις εκλογές ανάλογα με όσα έκαναν ή δεν έκαναν.
Οι δικοί σου και οι Χρυσαυγίτες έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους...

Πιγκουίνος είπε...

Καπετάνιε, ο Θεός μάς έχει λυπηθεί τόσες και τόσες φορές. Να δούμε εμείς πότε θα ανασκουμπωθούμε.
Pavvou, οι εκλογές θα δείξουν αν έχεις δίκιο ή όχι. Για να δούμε...

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Και ο Γιωργάκης είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του (από αυτά που έταζε). Τα βλέπουμε στην πράξη, τα ζούμε στο πετσί μας. Αλλά εσύ ακόμα και τώρα τον στηρίζεις. Κρίμα...

Πιγκουίνος είπε...

Αντιλαμβάνομαι ότι όταν δεν έχεις να καταθέσεις επιχειρήματα, πρέπει να διαστρέφεις τις απόψεις μου, οπότε ΟΚ, πες ό,τι θες.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Επίσης, ξέρεις κι εσύ πολύ καλά ότι δεν είναι σωστό να εξισώνεις το σφυροδρέπανο με τη σβάστικα, αλλά το κάνεις.

Χρήστος Γ. είπε...

Πιγκουΐνε μη μου μαλώνεις το φίλο μου! :-)

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, με τον... κοινοβουλευτικό φερετζέ της Χρυσής Αυγής (που στεγάζει τον υπουργό Βορίδη, τον υιό του φύρερ Πλεύρη και άλλα μπουμπούκια) συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ. Και το ότι οι ψηφοφόροι -προσοχή, όχι οι επαγγελματίες του ΚΚΕ- νοσταλγούν ή θέλουν καθεστώς σταλινικού τύπου είναι υπεραπλουστευτική. Στην πραγματικότητα, αρκετοί το ψηφίζουν για ιστορικούς και βιωματικούς λόγους, ακόμη περισσότεροι γιατί θέλουν έναν καταγγελτικό λόγο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων (έστω αυτού του τύπου). Το ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σε ποσοστό 39% που θέλουν Πάγκαλο, Γιωργάκη, Χρυσοχοΐδη, Παπαδήμο, Αλογισκούφηδοκαρανλοσαμαραμητοτσακισμό και γουστάρουν που τους καταστράφηκε η ζωή με την κατάρρευση εργασιακών δικαιωμάτων και βιοτικού επιπέδου είναι απολύτως υγιές; Έτσι δεν είναι;

Χειμερινός αγροφύλαξ είπε...

Επειδή ξέχασα να το υπογράψω, εγώ είμαι ο συντάκτης του ως άνω κειμένου

Πιγκουίνος είπε...

Εντός του δημοκρατικού πλαισίου όλα είναι υγιή, δεκτά και σεβαστά. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, όπως φυσικά και εκείνοι που ψηφίζουν ΚΚΕ ή Χρυσή Αυγή. Και αυτοί έχουν την άποψή τους και μπορούν να την εκφράζουν.
Απλώς, όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ για βιωματικούς, ιστορικούς κλπ. λόγους, καλό θα είναι να γνωρίζουν και τι επιπλέον πρεσβεύουν αυτοί τους οποίους ψηφίζουν. Και πώς ονειρεύονται την τέλεια κοινωνία, π.χ. όπως ήταν/είναι σε ΕΣΣΔ, Κούβες, Κίνες και Β. Κορέες εκεί όπου δεν έχει καταστραφεί «η ζωή με την κατάρρευση εργασιακών δικαιωμάτων και βιοτικού επιπέδου».

Πιγκουίνος είπε...

Ματσαμπλόκε, δεν λέω ότι το σφυροδρέπανο και η σβάστικα είναι το ίδιο σε ιδεολογικό επίπεδο.
Αλλά πάνω - κάτω τα ίδια μέσα χρησιμοποιούν για να φτάσουν στον σκοπό τους. Σκληρές δικτατορίες επιβάλουν και οι δύο ή μήπως δεν είναι έτσι;

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα
Να με συγχωρήσει ο "Χειμερινός αγροφύλαξ" αλλά δεν είναι απότελεί σύγχρονη πολιτική άποψη το ότι κάποιοι ψηφίζουν ΚΚΕ για ιστορικούς και βιωματικούς λόγους ή απλά θέλουν ένα καταγγελτικό λόγο. Η πολιτική δεν γίνεται για να κάνουμε πλάκα. Πολιτική σημαίνει "ΛΥΣΗ" η οποία μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί σε καμία περίπτωση από αυτούς που μας κυβερνούν. Αλλά κι από την άλλη πως μπορεί να δοθεί λύση από αυτούς που δεν την κατέχουν καν;
Με την ίδια λογική μπορεί κάποιος δεξιός να συνεχίζει να ψηφίζει για τους ίδιους ΑΝΑΜΠΑΜΠ-ΠΑΠΑΝΤΑΜ λόγους!
Ας είμαστε σοβαροί κι ας καταλάβουμε ότι η χώρα θέλει reset. Για να γίνει όμως αυτο πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος να το κάνει. Η εποχές είναι κρισιμες και επικίνδυνες. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να βρεθεί πάσι θυσία. Στην ανάγκη ας τον δημιουργήσουμε με οδηγό και γνώμονα το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Πιγκουίνος είπε...

Καπετάνιε, δεν νομίζω ότι θα βρεθεί ποτέ ένας ηγέτης σαν αυτόν που περιγράφεις. Δεν νομίζω πως οι Έλληνες αναμένουν κάποιον, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα είναι δυσάρεστος. Εδώ που βρισκόμαστε θα ο όποιος «εκλεκτός» θα είναι αναγκασμένος να πάρει αποφάσεις που είναι εξαιρετικά δύσκολες, τη στιγμή ο κόσμος περιμένει κάποιον που θα μοιράζει λεφτά.
Μιλάς για το αυτονόητο: δεν είναι αυτονόητο π.χ. ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος του δημοσίου, να γίνει πιο ευέλικτο, να αξιολογηθούν όσοι το αποτελούν; Το βλέπεις να γίνεται; Θα ξεσηκωθούν οι συντεχνίες, όσοι χάνουν τα προνόμιά τους, όσοι σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους. Και για να χαροποιήσω τον καλό μου φίλο, Ματσαμπλόκο, το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες σε αυτό.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι π.χ. στο παράδειγμα του δημοσίου, δεν θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα την πληρώσουν χωρίς να φταίνε. Μακάρι να γίνουν οι λιγότερες δυνατές αδικίες και όσοι πραγματικά βρεθούν εκτός και έχουν ανάγκη να στηριχθούν με κάποιον τρόπο, αν όχι από το κράτος, από τις τοπικές κοινωνίες από όλους εμάς. Ας αυτοοργανωθούμε και να στηρίξουμε τους αδύναμους. (ξέφυγα λίγο αλλά δεν πειράζει).

Χρήστος Γ. είπε...

Δεν το περιμένω, "ΠΡΕΠΕΙ" λέω! Δεν έχω ψευδαισθήσεις, αλλά όταν πατήσουμε στον πάτο και η αποδοχή της κατάστασης θα είναι γεγονός τότε είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί! Αλλιώς αν και τότε τίποτα δεν γινει οι εναπομείναντες στη χώρα ας κάνουν χρήση των διαβατηρίων τους. Πάντως σήμερα τα πράγματα δεν πάνε καθόυλου καλά, είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Σκέφτομαι αυοτύς που κάνουν οτι μπορούν να διαλυθεί τελείως η χώρα, πια Ελλάδα θα κυβερνήσουν στο μέλλον που έρχεται;
Ο θεός βοηθός!