Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο αρχηγός δεν είναι και πολύ ευγενικός...

Πριν από λίγο καιρό είχα συστήσει την κίνηση «Δημιουργία Ξανά» ως πιθανή εναλλακτική επιλογή στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, οφείλω όμως να επανέλθω και να καταθέσω μία παρατήρηση.
Προσωπικά, έχω «κόλλημα» με τη γηπεδοποίηση της πολιτικής ζωής, δεν την ανέχομαι καθόλου. Απαιτώ ο λόγος που ο καθένας εκφέρει να είναι πολιτισμένος και να συνοδεύεται από επιχειρήματα ειδάλλως, μου είναι αποκρουστικός.
Έτσι, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για μένα η αντίδραση του επικεφαλής της συγκεκριμένης κίνησης στη λανθασμένη -από κάθε άποψη- απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Ιδού, ο πολιτισμένος λόγος αυτών που ευαγγελίζονται ότι φέρνουν κάτι διαφορετικό και φρέσκο στην πολιτική ζωή:



Και παρακάτω ο ίδιος, ο άνθρωπος δηλαδή που θέλει να αλλάξει την Ελλάδα, απαντώντας σε κάποιους που αντέδρασαν στον τρόπο που μιλούσε, ανέφερε:

Τα παραπάνω τα γράφω γιατί θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μου για τη σωστή ενημέρωση των λίγων αλλά εκλεκτών αναγνωστών του μπλογκ. Πριν από λίγες εβδομάδες έγραφα καλά λόγια για τη «Δημιουργία Ξανά», τώρα οφείλω να καταδείξω και τα αρνητικά.
Βέβαια, στην εποχή που ζούμε, μπορεί πολλοί να... εκτιμήσουν τις βρισιές. Εγώ, πάλι, όχι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δημοκρατία έχουμε.

4 σχόλια:

Stavros Tsapopoulos είπε...

Κώστα Θα συμφωνήσω μαζι σου και έχεις δίκιο. Όπως το ξέρεις εγω παρακολουθω αρκετά την κίνηση αυτή από την άλλη όμως ο πολιτισμός του Παπανδρέου ήταν πάνω από όλα , οι ικανότητες του όμως; Η πολιτική του; Τα αποδεδειγμένα ψέμματα που είπε; Στην κρίσιμη στιγμη που βρισκόμαστε ας δούμε και λίγο την ουσία και όχι τους τύπους. Δεν λέω αν η κίνηση αυτη είναι σωστή η όχι. Λέω ότι έχει ξεκινήσει η αποδόμηση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος και η τάση για δημιουργία νέων κινήσεων είναι ελπιδοφόρα και ενάντια στον πεσιμισμό και τον ωχαδερφισμό.

Πιγκουίνος είπε...

Στέκομαι στο ότι συμφωνείς στην ουσία αγαπητέ συμμαθητή.
Θεωρώ ότι τα υπόλοιπα που αναφέρεις μπορεί να έχουν βάση αλλά μάλλον δεν είναι σχετικά με την παρούσα ανάρτηση και θα ανοίξουν μεγάλη συζήτηση...

Stavros Tsapopoulos είπε...

Είναι σχετικοτατα φίλε με την ανάρτηση, τα φέρνω σαν παράδειγμα για να καταδείξουμε πως πρέπει να αφήσουμε και λίγο τους τύπους και να επικεντρωθούμε στην ουσία. Θα μου φαινόταν ουσιαστικότερο να μου πεις πως είδα την τάδε θέση τους και διαφωνώ με αυτο και αυτό π.χ

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Χαίρομαι που με θεωρείς εκλεκτό!