Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Like στην ανεργία!

Το είδα στο facebook και γέλασα.
Όχι, φυσικά, επειδή ο άνθρωπος έχασε τη δουλειά του αλλά γιατί βρέθηκαν τρεις «φίλοι» και έκαναν το γνωστό like. Δηλαδή, η είδηση που διάβασαν, τους άρεσε.
Προφανώς τούς έχει γίνει συνήθεια να σχολιάζουν με τον τρόπο αυτό αλλά καμιά φορά απαιτείται και λίγη σκέψη παραπάνω...

2 σχόλια:

Sharpedon είπε...

Δυστυχώς το facebook ποτέ δεν έβαλε κουμπάκι unlike*, αντίστοιχο π.χ. με το bury του digg. Οι επιλογές είναι μόνο Like, σχόλιο και...τίποτα.
Υποθέτω ότι ο άπληστος Zuckenberg το έκανε αυτό για να μην φρενάρει η επέκταση του facebook (γιατί το twitter τους ξύνει ήδη την πλάτη..), μιας και κάποιοι θα στράβωναν με τα unlike και θα διέγραφαν τους ειλικρινείς "φίλους" τους ;)

*από την άλλη το unlike θα έμπλεκε λίγο τα πράγματα : στην προκειμένη με το unlike τι θα εννοούνταν, το ότι ο τύπος έμεινε άνεργος (=έμμεσο like/ συμπαράσταση) ή στο ότι το ανέφερε δημόσια; :s

Χρήστος Γ. είπε...

Ναι νομίζω και συμφωνώ με τον Κοριό ότι στους περισσότερους τέτοιες άσχημες αναρτήσεις από πλευράς περιεχομένου και είδησης έχουν την έννοια της συμπαράστασης.
Δεν συμφωνώ με το like γενικώς αλλά υπάρχει. Συνήθως εγώ, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, σχολιάζω και βάζω συγχρόνως like στα σχόλια που μου αρέσουν για να προκαλέσω περισσότερη συζήτηση, αλλά υπάρχουν "φιλοι" που δεν έχουν γράψει ποτέ ούτε γράμμα.
Πάντως η ανάρτησή σου Πιγκουίνε έχει κι άλλα μηνύματα όπως τα greeklish. Ο τύπος υποτίθεται ότι έγραψε κάτι για να το διαβάσουν Έλληνες. Δεν θα εκπλησσόμουν αν μάθαινα ότι είναι καθηγητής φιλολογίας. Το έχω δει κι αυτό! Αλήθεια αυτό δεν έχει σχέση με το κατάντημά μας;