Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι υπερασπιστές των «σταγονίδιων» ξεσπαθώνουν!

Την Κυριακή το «Βήμα» αποκάλυψε ότι μετά το τέλος της γιορτής του Πολυτεχνείου στη Σχολή Ευελπίδων, ένας 22χρονος «επαναστάτης» έδωσε... χουντοσόου!
Ως αρχηγός της τάξης διέταξε ορισμένους ευέλπιδες να παραμείνουν στην αίθουσα μετά την αποχώρηση των καθηγητών, και αφού ανέβηκε στο βήμα, αποκάλεσε «μπούρδα» το Πολυτεχνείο, έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» της... εθνοσωτηρίου Επανάστασης και μαζί με κάποιους άλλους τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας.
Και μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ακολούθησε... κύμα συμπαράστασης! Οι υπερασπιστές των απριλιανών «σταγονιδίων», αυτοί που θέλουν να καλοπερνάνε και όσοι έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους να σαπίζουν στις φυλακές και στα ξερονήσια, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν την προπαγάνδα τους.
Η διαπίστωση όσων διαβάζουν τα σχόλια
κάτω από το συγκεκριμένο θέμα στην ιστοσελίδα του «Βήματος» είναι ότι ο «επαναστάτης» έκανε πολύ καλά! Οι περισσότεροι σχολιογράφοι αρχίζουν το γνωστό βλακώδες τροπάρι ότι «και τώρα χούντα ζούμε», ενώ καταθέτουν απόψεις στο πνεύμα τού «ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται για να μας σώσει από τους προδότες πολιτικούς» κλπ.
Μάλιστα, πολλοί βάλλουν και κατά της εφημερίδας θεωρώντας ότι με την αποκάλυψή της εξυπηρετεί σκοτεινούς σκοπούς, αποπροσανατολίζει τον κόσμο κλπ. Φταίνε, πάλι, οι κακοί δημοσιογράφοι...
Παράλληλα, επειδή ο συγκεκριμένος... μάγκας ήταν (ω, τι έκπληξη!) από τους παληκαράδες που είχε ηγηθεί του τμήματος της Σχολής, το οποίο έκανε -τάχα- παρέλαση την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έσπευσε να τον υπερασπιστεί η φυλλάδα «Δημοκρατία» (οι τύποι έχουν πολύ χιούμορ για να επιλέξουν αυτό το όνομα). Τον στοχοποίησαν, λέει, γιατί έκανε παρέλαση και τραγουδούσε με τους υπόλοιπους το «Μακεδονία ξακουστή»...
Και τέλος, στη σελίδα του ΑΚΕΟ εμφανίστηκε ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος που συστήνεται ως Αν. Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών Τομέας Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της Σχολής Ευελπίδων (ναι, φέρει όλον αυτόν τον τίτλο!) για να μας πει ότι ένα αστείο έκανε το παιδί, που είναι και αριστούχος μαθητής και κάποιοι βρήκαν πάτημα για να τον συκοφαντήσουν! Αλλά μας συγκίνησε περισσότερο όταν έκανε λόγο για τα δάκρυα του πατέρα του που τον βλέπει, λέει, να διασύρεται αν και δεν έχει δικαστεί (!).
Το ωραίο με τον ευαίσθητο μπαμπά (όπως έγραφαν χθες τα
«Νέα»), είναι πως το 1982 όταν υπηρετούσε και εκείνος στη ΣΣΕ, έκανε καψώνια σε κάποιον πρωτοετή, που θεωρούνταν «προοδευτικός» και μαζί με άλλους τον ξυλοκόπησε αποκαλώντας τον «κομμουνιστή», με συνέπεια το θύμα να εγκαταλείψει τη σχολή. Και τότε το θέμα είχε βγει στις εφημερίδες και είχε γίνει και εκείνος... πρωτοσέλιδος (από εκεί θα ζήλεψε το παιδί). Τότε αν και ελέγχθηκε, δεν τιμωρήθηκε και σήμερα ηγείται ταξιαρχίας! Και φυσικά, ως καλός πατέρας μετέδωσε τα «σωστά» ιδανικά και στον διάδοχο.
Τώρα, όμως, ο «επαναστάτης» γιος κινδυνεύει με διαγραφή. Και οι νοσταλγοί
του «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» βγήκαν να τον προστατέψουν. Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι το θέμα δεν θα θαφτεί, όπως θα περίμεναν, και το μπουμπούκι θα πάει σπίτι του να ηρεμήσει και να σκεφτεί να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του μακριά από όπλα και τέτοια επικίνδυνα πράγματα...
Πολλοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τέτοια φαινόμενα. Κι εγώ προσθέτω πως κάποιος έχει το δικαίωμα να είναι χουντικός. Αυτό σημαίνει ελευθερία επιλογών. Όμως, οφείλουμε να επαγρυπνούμε, όταν πρόκειται για τον στρατό και ειδικά σε τέτοιους καιρούς. Και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύουμε με κατάλυση της δημοκρατίας (ναι, τέτοια έχουμε!).
Η ιστορία, άλλωστε, επαναλαμβάνεται.
Θυμηθείτε μόνο ότι την 21η Απριλίου 1967, η εφημερίδα «Αυγή» ήταν τόσο σίγουρη ότι δεν επίκειται πραξικόπημα που στο κύριο άρθρο της έγραφε: «Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία»! Την ώρα που τυπωνόταν, τα τανκς είχαν βγει στους δρόμους...

7 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το τελευταίο. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύουμε από μια ενδεχόμενη δικτατορία 44 χρόνια μετά. Άλλες εποχές εκείνες.

KANTHAR0S είπε...

Να τσεκάρεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εκείνης της εποχής.

ακυβέρνητος είπε...

Τρεις παρατηρήσεις.
1η: Στη δημοκρατία (έστω και καμουφλαρισμένη, κατ΄ επίφαση, ή κουτσουρεμένη, πείτε την όπως θέλετε), ο καθένας διαλέγει με ποιους θέλει να είναι. Διαλέγει να είναι χουντικός, κεντρώος, ακροαριστερός, δεξιός, αναρχικός, φασίστας, νεοναζί, ή τίποτα. Στη χούντα δεν τολμάς να δηλώσεις τίποτα άλλο από οπαδός της …«επανάστασης» (μπλιάχ!) γιατί θα σε βρούνε σε κανα χαντάκι.
2η: Η «εφημερίδα» (Νέα) Δημοκρατία είναι μια πατσαβούρα που χρειάζεται μόνο για να τυλίγεις τα @#^&@ του σκύλου σου και να μη τα αφήνεις στο πάρκο. Εκεί μέσα να δεις τι σταγονίδια κατοικοεδρεύουν. Μιλάμε για ποτάμι.
3η: Η Σχολή Ευελπίδων πρέπει να χωριστεί στα δύο: Ευέλπιδων και απέλπιδων…
Καλημέρα.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Τι να μας πει και το Βήμα, τώρα που ένα από τα πιο χαϊδεμένα παιδιά του ΔΟΛ έγινε εκπρόσωπος της κυβέρνησης την οποία στηρίζει ο Καρατζαφύρερ και στην οποία μετέχουν οι Βορίδης, Αδωνις; Ε;

Πιγκουίνος είπε...

Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σας.
Καπετάνιε, μάλλον συμφωνώ μαζί σου. Ποτέ, όμως, δεν ξέρεις. Πάντως, είμαι λιγότερο σίγουρος σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.
Kanthare, τα πρωτοσέλιδα έδειχναν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αναταραχής. Και τώρα ισχύει, έτσι δεν είναι;
Πέτρο, συμφωνώ και στα τρία μαζί σου. Ποιος από τους δύο μας πρέπει να ανησυχεί;..
Ματσαμπλόκε, προφανώς όταν έκανα λόγο για ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, δεν αναφερόμουν στο δικό σου σχόλιο...

Sharpedon είπε...

"Η ιστορία, άλλωστε, επαναλαμβάνεται."

"Την επαναλαμβάνουν όσοι την ξεχνάνε", ας προσθέσω.

Sharpedon είπε...

...Από την άλλη όμως άλλο θέμα τα χουντικά σταγονίδια και άλλο οι ευθύνες του στρατού όταν η (νομοθ)εκτελεστική εξουσία καταλύσει πλήρως το Σύνταγμα.
Ο στρατός ορκίζεται στο Σύνταγμα και όχι στους πολιτικούς προϊσταμένους του.

Έχει λοιπόν κάθε νόμιμο δικαίωμα όταν μία κυβέρνηση φλερτάρει επικίνδυνα με δικτατορικές πρακτικές και διακορεύει αμείλικτα τόσο το Σύνταγμα όσο και τους πολίτες να την αντατρέψει, αν δεν διαφαίνεται άλλη λύση στον ορίζοντα. Αυτό για να προστατέψει αυτούς που ορκίστηκε να προστατέψει, τους πολίτες της χώρας - και όχι τους πολιτικούς.

Όποιος νομίζει ότι αυτό είναι χουντική άποψη τότε απλώς έχει ταυτίσει στο μυαλό του την χούντα με τον στρατό, για πασιφανείς λόγους. Οι ίδιοι οι στρατηγοί είχαν πει, τότε με τις απειλές του Πάγκαλου περί τανκς στους δρόμους για να προστατέψουν τις τράπεζες ότι "Δεν εκτελούμε παράνομες εντολές" (ίσως για αυτό ξηλώθηκαν όλοι μετά - όλη η σειρά αποφοίτησης από Ευελπίδων από το 1974 ως το 1978 παρακαλώ!).

Ποιος από τους δυο είναι ο δικτάτορας, ο πολιτικός που θα δώσει εντολή αν παρασκουρύνουν τα πράγματα "Πυροβολήστε αβέρτα το πλήθος" ή ο στρατηγός που θα διατάξει τους στρατιώτες να κατεβάσουν τα όπλα τους;

Μην βιάζεστε να κολλήσετε ταμπέλες, ο κόσμος δεν είναι μόνο άσπρος & μαύρος. Στον χαζοβιόλη αυτόν καλά έκαναν, σαφώς.
Αλλά καλός στρατιώτης δεν είναι μόνο ο υπάκουος (στους πολιτικούς) στρατιώτης και χουντικός ο ανυπάκουος. Η πολύ πρόσφατη ήδη ιστορία (Αίγυπτος) το ξαναέδειξε αυτό.