Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καθίστε και μιλήστε!

Οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για το μέλλον του τόπου, ο οποίος πλέον χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας τριών, τεσσάρων μηνών που θα επιχειρήσει να σώσει ό,τι σώζεται.
Ο απαισιόδοξος Πιγκουίνος προτιμά να κρατήσει τα θετικά της χθεσινής ημέρας:

* ο Παπανδρέου αναγκάστηκε να αποσύρει το δημοψήφισμα, που μας έφερε ένα βήμα από τον γκρεμό.
* ο Σαμαράς σοβαρεύτηκε και αποδέχθηκε τη δανειακή σύμβαση.
* ο Παπανδρέου απέκτησε επαφή με την πραγματικότητα -έστω και αργά το βράδυ- και κάλεσε τον Σαμαρά να συζητήσουν για μεταβατική κυβέρνηση. Άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησης. Ελπίζω αυτή τη φορά να το εννοεί, γιατί δεν μας παίρνει να κάνει άλλα λάθη εδώ που φτάσαμε.
Εύχομαι τα παραπάνω να αποτελέσουν τη βάση για την εξεύρεση λύσης. Θέλω να πιστεύω πως ο μόνιμα εξοργισμένος το τελευταίο διάστημα, αρχηγός της ΝΔ θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποσύροντας παράλληλα την ανέφικτη πρόταση για κυβέρνηση ενός μήνα. Δεν είναι κακό, πάντως, να του κάνει ένα τηλεφώνημα και ο άλλος.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής και να μη δέχονται έστω να συζητήσουν! Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, πριν πέσει απόψε η κυβέρνηση.

ΥΓ. Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, το παραπάνω κειμενο «κινδυνεύει» ανά πάσα στιγμή να γίνει ανεπίκαιρο. Το εύχομαι...

7 σχόλια:

Σοφία Ζ. είπε...

Πρώτη φορά που συμφωνώ τόσο μα τόσο μαζί σου και ενώνω τη φωνή μου με τη δική σου! Καλημέρα!

Stavros Tsapopoulos είπε...

Με εκπλήσεις!!! Κριτική στον ΓΑΠ?

Πιγκουίνος είπε...

Εσύ με εκπλήσσεις. Αν κατέβεις, απλώς, δύο κείμενα πιο κάτω, θα δεις και άλλο κείμενο. Μου κάνει εντύπωση που το ξεχνάς, γιατί έκανες και σχόλιο. Και πιο κάτω, όπου προτείνω κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ακόμη πιο κάτω.
Αλήθεια, όμως, μόνο αυτός έχει ευθύνη για το ότι δεν δημιουργείται κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Μήπως όχι;

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Βάζω στοίχημα ότι μόλις πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης (είναι βέβαιο πια), θα δεις ότι ο Γιωργάκης θα ξεχάσει τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και θα πει ότι "το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να συνεχίσουμε" κ.λπ. κ.λπ.

Πιγκουίνος είπε...

Και σε αυτήν την περίπτωση, κάποιοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανεξαρτητοποιηθούν και θα πέσει.
Δεν σου πέρασε από το μυαλό;

Σοφία Ζ. είπε...

Γιατί όμως πρέπει να διασυρθούμε ακόμη και αυτήν την ώρα; Τα υπερφίαλα εγώ ας μαζευτούν επιτέλους εκατέρωθεν. Για τυχ΄ν κολλήματα με την εξουσία υπάρχει και το Δρομοκαϊτειο. Προέχει η χώρα. Στο τέλος, και καλά θα κάνουν οι Ευρωπαίοι, όχι δεν θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε ανεφάρμοστους ή απάνθρπους όρους, τουναντίον θα μας ζητούν και όργανα για μεταμοσχεύσεις προκειμένου να εκταμιεύσουμε την νιοστή δόση!!!!!!!!!

Πιγκουίνος είπε...

Σωστά τα λες, Σοφία. Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα, θα δούμε προκοπή.
Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτούμε και πάλι...