Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Kseniya Simonova: Έκανε τους Ουκρανούς -και όχι μόνο- να κλαίνε με ιστορίες στην... άμμο!

Το εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δείτε, το έστειλε η Κάτια. Είναι απλώς, εκπληκτικό! Προέρχεται από το σόου «Ουκρανία έχεις ταλέντο» και «δείχνει» την καταστροφή που προκάλεσε ο Β' Παγκόσμιος Πολέμος στη συγκεκριμένη χώρα μέσα από την τέχνη της άμμου της απίστευτης 24χρονης, Kseniya Simonova.
Η Ουκρανία υπέστη πολλές απώλειες στη σύγκρουση με τους ναζί και η Simonova περιγράφει την ιστορία με το δικό της μοναδικό τρόπο. Τα πορτραίτα της αναπαριστούν τα δεινά που επέφερε η γερμανική εισβολή το 1941.
Αρχικά, βλέπουμε ένα ερωτευμένο ζευγάρι να κάθεται στο παγκάκι, μετά όμως η εικόνα διαταράσσεται με πολεμικά αεροπλάνα και ακολουθεί η θλίψη. Η γυναίκα χαμογελάει ξανά με τη γέννηση του μωρού της αλλά ο πόλεμος την αφήνει χήρα, ενώ στη συνέχεια απεικονίζεται η μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας και η σκηνή κλείνει με τη μητέρα και το παιδί να στέκονται στο παράθυρο και απέξω ο άνδρας να πιέζει το τζάμι και να τους αποχαιρετά. Τότε η Simonova γράφει «You always nearby»
, αναφερόμενη φυσικά στα θύματα του πολέμου. Και όλα αυτά συνδυάζονται με εξαιρετική μουσική ακόμη και με ιστορικά ηχητικά ντοκουμέντα αλλά και με τα κλαμένα πρόσωπα των θεατών...
Φυσικά, η Simonova κέρδισε τον διαγωνισμό (μαζί με 125.000 δολάρια) και είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία εκπομπή, τις ζωγραφιές της απόλαυσαν 13 εκ. άνθρωποι από την τηλεόραση!
Το συγκεκριμένο βίντεο από το youtube έχει δεχθεί 3,8 εκ. επισκέψεις από τον Ιούνιο, ενώ τα αποθεωτικά μηνύματα «πέφτουν» με καταιγιστικό ρυθμό! Άμα δείτε το βίντεο θα καταλάβετε γιατί...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητικό βίντεο, δείτε το όλοι.

bubbles είπε...

Το βίντεο το έχω δει, όντως εκπληκτικό. Φοβερή τέχνη!