Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Σαουδική Αραβία: Εκεί που οι δημοσιογράφοι τιμωρούνται με βουρδουλιές...

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας διέταξε τη Δικαιοσύνη (έτσι το έχουν εκεί!) να ανακαλέσει την ποινή των εξήντα μαστιγώσεων που είχε επιβάλλει στη δημοσιογράφο, Ροζάνα αλ Γιάμι.
Η ρεπόρτερ είχε καταδικαστεί το Σάββατο επειδή έχει συμεργαστεί με το δημοφιλές λιβανέζικο ιδιωτικό κανάλι LBC, που μετέδωσε εκπομπή στην οποία κάποιος Σαουδάραβας εξομολογούνταν τις σεξουαλικές του περιπέτειες.
Ο βασιλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην εφαρμοστεί η ποινή και να προωθήσει το ζήτημα στο υπουργείο Πληροφοριών, το οποίο θα πάρει τις όποιες αποφάσεις για το θέμα.
Η αλ Γιάμι δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με την εκπομπή και πως τιμωρήθηκε επειδή έχει συνεργαστεί με το κανάλι. Επίσης, πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να καταθέσει έφεση καθώς δεν πιστεύει ότι μπορεί να της επιβληθεί πιο αυστηρή ποινή.
Οι αρχές της χώρας ανέφεραν τον Αύγουστο ότι έκλεισαν τα γραφεία του LBC στην Τζέντα μετά την προβολή εκπομπής, στην οποία ο Μάζεν Άμπντουλ Αουάν, εξομολογούνταν τις σεξουαλικές του περιπέτειες, προκαλώντας κατακτραυγή. O τελευταίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χίλια χτυπήματα με μαστίγιο.

1 σχόλιο:

dalibu είπε...

Τα πεντε ετη μου αρεσαν!Ποιος ανθρωπος αντεχει σε χιλια μαστιγωματα!!!!!!!!!