Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ένας πιγκουίνος στην Πράγα!

Έστω και με καθυστέρηση και μετά από παρότρυνση της Κωνσταντίνας, ο Πιγκουίνος θα μοιραστεί με τους (μην ξεχνιόμαστε, εξαιρετικά ελάχιστους αναγνώστες του), κάποιες από τις στιγμές της πρόσφατης επίσκεψης στην Πράγα, που αποτελούσε (και εξακολουθεί να αποτελεί) το απωθημένο του και αγαπημένο προορισμό!
Οι φωτογραφίες είναι φυσικά ερασιτεχνικές, μην περιμένετε κάτι το ιδιαίτερο. Παίρνετε, όμως, μία γεύση από Πράγα, την οποία πρέπει να πάτε να δείτε.
Η πρώτη (όπως και η έκτη) έχει τραβηχθεί από τη γέφυρα του Καρόλου (απ' όπου και το άγαλμα της έβδομης) και στο βάθος διακρίνεται το κάστρο της Πράγας, η είσοδος του οποίου φαίνεται στην τέταρτη φωτογραφία. Στο κάστρο βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου (όγδοη φωτογραφία - από το εσωτερικό του). Στην προτελευταία φωτογραφία το «τείχος του Τζον Λένον» και στην πέμπτη το σπίτι που έζησε ο ποιητής και συγγραφέας, Γιαν Νερούντα (1834-1891).
Αν κάνετε «κλικ» στις φωτογραφίες μεγαλώνουν.

8 σχόλια:

VAD είπε...

Πίνει κι ο Πιγκουίνος μπίρες;:))

Καλησπέραααα...

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Πότε πήγες στην Πράγα ρε;

bubbles είπε...

Καλώς σε ξαναβρίσκω πιγκουίνε.
Οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικές και σ΄ευχαριστούμε....Γιατί βρε πιγκουίνε, σε όλους εμάς τους ρομαντικούς και ευαίσθητους, το απωθημένο και ο αγαπημένος μας προορισμός είναι η Πράγα;
Α, και μία επισήμανση. Τι το ήθελες αυτό για τους εξαιρετικά λίγους αναγνώστες; Καταντά σκανδαλώδες να μιλάς εσύ για λίγους αναγνώστες. Δες γύρω σου......

coolplatanos είπε...

Επιτέλους! Οι φωτογραφίες είναι πολύ όμορφες και αξίζουν ακριβώς επειδή είναι ερασιτεχνικές και θα είχε ενδιαφέρον νομίζω αν είχες χρόνο να μοιραστείς μαζί μας και μερικές προσωπικές εντυπώσεις. Σκέψεις δηλαδή και συναισθήματα που βίωσες καθώς πήγαινες για την Πράγα, όταν έφτασες και τι τελικά αποκόμισες από αυτό το ταξίδι σαν εμπειρία.
Οπως σου σημειώνει και ένας αναγνώστης σου στο chat γι' αυτό που αξίζουν τα blog (πέρα από τη διαδραστικότητα και άλλα στοιχεία ίσως) είναι ακριβώς η μοναδική προσωπική ματιά του καθενός από τους blogger και η προσωπική αφήγηση θα συμπλήρωνα.

Και δεν έχει σημασία αν έχεις λίγους ή πολλούς αναγνώστες. Σταμάτα να το επαναλαμβάνεις αυτό περίπου σε κάθε ποστ, διότι είναι σαν να λες: "Φύγετε κι εσείς, μη με διαβάζετε, δεν έχει νόημα".

Αγαπητέ μας Πιγκουίνο εμείς θα επιμένουμε να σου λέμε (είτε αφήνουμε σχόλια, είτε όχι) ότι έχει νόημα η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου!

Συνέχισε, λοιπόν, στο δρόμο της προσωπικής σου έκφρασης, χωρίς κρίσεις για την αναγνωσιμότητά σου. Αφησε την κριτική στους αναγνώστες...

Από τις φωτογραφίες μου άρεσε πάρα πολύ αυτή με τα βιτρώ και η άλλη με τον τοίχο του Lenon. Αρκετά ιδιαίτερες και με προσωπικό βλέμμα νομίζω.
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να δω την Πράγα μέσα από το φακό της μηχανής σου. Αν τη δω και μέσα από την καρδιά σου νομίζω θα το απολαύσω...

Καλή συνέχεια!
Κωνσταντίνα

Πιγκουίνος είπε...

Vad, μόνο μπύρες πίνει ο Πιγκουίνος!
Ευανθονίκε, στα μέσα Αυγούστου.
Χαίρε, bubbles. Η Πράγα είναι απίστευτη πολη και ξεχωριστή. Θέλω να ξαναπάω...
Κωνσταντίνα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Το ταξίδι έγινε λόγω κακής διάθεσης (!), με συνέπεια να επηρεαστούν οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Την επόμενη φορά, που θα είναι σίγουρα καλύτερα, ίσως να επεκταθούμε και στα περί καρδιάς.

EgoEtsiToVlepo είπε...

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα πάντα επηρεάζονται, ειδικά στην περίπτωση που το ταξίδι γίνει λογω κακής διάθεσης όπως γράφεις.
Συνήθως τέτοια ταξίδια τα κάνουμε με την ελπίδα να ξεχάσουμε …..πολύ φοβάμαι όμως πως έχουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
Τέλος πάντων, εύχομαι εσύ να επηρεάστηκες σωστά , εύχομαι να ξαναπάς και την επομενη φορά να είσαι πολύ χαρούμενος.
Υπέροχη η Πράγα , υπέροχες οι φωτογραφίες σου.

dalibu είπε...

Εχουμε το ιδιο αποθημενο αγαπητε.Μονο που εγω δεν εχω καταφερει να το εκπληρωσω ακομα.
Υπεροχες φωτο αν και ερασιτεχνικες!

Πιγκουίνος είπε...

EgoEtsiToVlepo, έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα αναφέρεις. Ευχαριστώ για τις ευχές.
dalibu, με την πρώτη ευκαιρία να πας στην Πράγα. Θα σου μείνει αξέχαστη!