Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Στο Σύνταγμα η «πράσινη» πρεμιέρα του «Age of Stupid»


Η Greenpeace και το WWF μας προσκαλούν όλους αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 9.00 το βράδυ, στην Πλατεία Συντάγματος στην «πράσινη» πρεμιέρα του «Age of Stupid», μιας προειδοποιητικής ιστορίας για ένα εφιαλτικό μέλλον…
Οι δύο οργανώσεις υποστηρίζουν και προωθούν τη νέα ταινία-ντοκιμαντέρ της Φράνι Άρμστρονγκ με θέμα την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη για άμεση δράση, όσο ακόμα η ανθρωπότητα έχει περιθώριο αντίδρασης.
Η κλιματική αλλαγή έχει καταστρέψει τον πλανήτη το 2055. Ο Πιτ Πόστλθγουεϊτ («Ο Τελευταίος των Μοϊκανών», «Στο Όνομα του Πατρός») είναι ο ιδρυτής των Παγκόσμιων Αρχείων, μίας τεράστιας φουτουριστικής «Κιβωτού του Νώε» στην Αρκτική θάλασσα (χωρίς καθόλου πάγο το 2055). Εκεί φυλάσσονται ανά ζεύγη βαλσαμωμένα όλα τα είδη ζωής του πλανήτη, καθώς και τα σπουδαιότερα ανθρώπινα επιτεύγματα με την ελπίδα ότι ο πλανήτης θα γίνει κάποτε και πάλι κατοικήσιμος. Ο πρωταγωνιστής κάνει μια αναδρομή στα αίτια που οδήγησαν την ανθρωπότητα στην καταστροφή…
Μέσα από την προβολή οπτικού υλικού από τη δική μας εποχή, η ταινία επικεντρώνεται κυρίως σε έξι πραγματικές ιστορίες που αναδεικνύουν τα διλήμματα της εποχής μας, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν αν αγνοήσουμε τις υποδείξεις της επιστήμης και συνεχίσουμε στον δρόμο της μη-βιώσιμης ανάπτυξης.
Η Greenpeace και το WWF υποστηρίζουν την πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα, στo πλαίσιο μιας κοινής εκστρατείας για μία δίκαιη και δεσμευτική συμφωνία στην κρίσιμη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη. Στη δανέζικη πρωτεύουσα οι ηγέτες του πλανήτη δεν θα διαπραγματευτούν απλά ένα κείμενο, αλλά την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η πρώτη πράσινη πρεμιέρα που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα, θα ηλεκτροδοτηθεί από φωτοβολταϊκά συστήματα, μηδενίζοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

1 σχόλιο:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

«Πράσινη» και «stupid» στον ίδιο τίτλο; Καταλαβαίνεις ποιος συνειρμός γεννάται στο μυαλό του καθενός...