Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Συνάντηση ελπίδας για την Κεντροαριστερά

Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται από την επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η οποία έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής μόνο σε ό,τι αφορά το βόλεμα των δικών της παιδιών και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη απέχει ακόμη αρκετά από το να εμφανιστεί ως σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αρχίζουν -έστω και με σημαντική καθυστέρηση- τον διάλογο προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο εκλογικής -και όχι μόνο- συνεργασίας.
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συναντηθούν για τον λόγο αυτό σήμερα το απόγευμα ανοίγοντας την αυλαία των διεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ειδικά αν συνδυαστεί με τη συμμετοχή και άλλων διάσπαρτων δυνάμεων. 
Βέβαια, τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι καθόλου -μα καθόλου!- εύκολο να καταλήξουν σε συμφωνία αφού θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλές και σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα, οπότε καλό είναι όσοι περιμένουμε απτά αποτελέσματα να κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως, και μόνο το γεγονός ότι οι δύο αρχηγοί, οι σαφώς πιο σοβαροί ομιλητές στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, θα καθίσουν ο ένας απέναντι στον άλλον, επιτρέπει να ελπίζουμε ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι δεδομένο ότι θα επικρατήσει ο δικομματισμός.
Για να δούμε...