Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ο διασκεδαστικός υπουργός Μάρδας

Ο Δημήτρης Μάρδας, εκ των κορυφαίων υπουργών, αποτελεί ίσως την πιο γραφική περίπτωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αν και ο συναγωνισμός με τους συντρόφους του είναι έντονος.
Οι παρεμβάσεις και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών τους τελευταίους μήνες καταδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και για τον λόγο αυτό οι τοποθετήσεις του προκαλούν αντιδράσεις και κυρίως... γέλια! 
Συγκεκριμένα, ο Μάρδας...
* αποκάλυψε ότι έχει βγάλει «λίγα χρήματα», περίπου 30.000 με 40.000, ευρώ στο εξωτερικό προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, η οποία όμως δεν είχε περάσει στη σχολή που υποτίθεται ότι θα φοιτούσε!
* δήλωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία του «θερινού Νταβός» στην Ελλάδα, μετατρέποντας κάποιο νησί σε «νησί τέχνης και φιλοσοφίας», όπου θα φιλοξενούνται τα καλοκαίρια και αρχηγοί κρατών.
* είχε τη φαεινή ιδέα για οργάνωση συναυλίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο με στόχο την προσέλκυση τουριστών. Στη συναυλία θα εμφανίζονταν μεγάλα αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η... Σίρλεϊ Μπάσεϊ και πίσω τους θα υπήρχε ημικυκλική γιγαντοοθόνη όπου θα προβάλλονταν οι τουριστικές ομορφιές της χώρας μας.
* είχε πει πως υπήρχε κενό 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις, τα οποία όμως βρήκε μία ώρα αργότερα έπειτα από συσκέψεις με τους συνεργάτες του.
* απείλησε με πόλεμο την Τουρκία αν δεν τα βρούμε μαζί της στο διπλωματικό επίπεδο, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση!
* είπε πως ανάμεσα στους πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία, μπορούν να βρεθούν κάποιοι που θα επενδύσουν 250.000 ευρώ. Αν το κάνουν, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους... φτωχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: