Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη νίκη των Burger King απέναντι στα McDonald’s


Δεν βλέπουμε συχνά διαφημιστικό πόλεμο ανάμεσα σε εταιρείες κολοσσούς. Σε έναν τέτοιο, όμως, έχουν εμπλακεί το τελευταίο διάστημα τα McDonald’s και τα Burger King, με την τελευταία να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. 
Η McDonald’s ήταν αυτή που άρχισε τις... εχθροπραξίες. Tοποθέτησε στη Γαλλία δύο πινακίδες: η πρώτη είναι μικρή και πληροφορεί τον κόσμο ότι στα επόμενα πέντε χιλιόμετρα υπάρχει McDonald’s, ενώ η δεύτερη, η οποία μπήκε ακριβώς δίπλα -και είναι τεραστίων διαστάσεων- δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει στο πιο κοντινό Burger King που απέχει 258 χιλιόμετρα (φωτογραφία).
Ο σκοπός της προφανής. Να δείξει ότι όπου και αν βρισκόμαστε, ένα McDonald's είναι κοντά κάτι που δεν ισχύει για τα Burger King. 
Η τελευταία, πάντως, αντέδρασε ακαριαία και με πολύ χιούμορ. Έβγαλε στον «αέρα» τη δική της διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι που περνάει με το αυτοκίνητό του μπροστά από τις δύο προαναφερθείσες πινακίδες και πάει αρχικά στα McDonald's. Εκεί, όμως, δεν τρώει αλλά παίρνει ένα μεγάλο κύπελλο καφέ αφού έχει πολύ δρόμο μπροστά του μιας και ο τελικός του προορισμός είναι το Burger King, στα 253 χιλιόμετρα, όπου ο άνδρας και η γυναίκα απολαμβάνουν τα πεντανόστιμα χάμπουργκέρ τους.
Μάλιστα, στο τέλος η Burger King ευχαριστεί τα McDonald's που είναι παντού για να προσφέρουν καφέ στους πελάτες της, μέχρι εκείνοι να φτάσουν σε ένα από τα καταστήματά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: