Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γιορτή μίσους και στοχοποίησης δημοσιογράφων

Η χθεσινή γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός έτους στην εξουσία, είχε ποιότητα ανάλογη της κυβερνητικής πολιτικής που ασκεί από τον περασμένο Ιανουάριο ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Πάνο Καμμένο και τους υπουργούς τους. 
Επρόκειτο για μία κακή παράσταση με πολύ μπλα μπλα, ψεύτικα λόγια και κραυγές από το στόμα ενός ανθρώπου, ο οποίος έναν χρόνο τώρα καταστρέφει την οικονομία της χώρας και δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει ούτε έναν (!) δείκτη της. 
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -εμμένοντας στο παιχνίδι των εντυπώσεων από τη στιγμή που δεν έχει προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στους Έλληνες- στοχοποίησε δημοσιογράφους. 
Πριν από την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού, προβάλλονταν σε βίντεο στον χώρο της εκδήλωσης, στιγμιότυπα από τηλεοπτικές εκπομπές και τσακωμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα «παράθυρα» των καναλιών με δημοσιογράφους. Ο στόχος προφανής. Οι τελευταίοι είχαν τον ρόλο των «κακών», εκείνων που στέκονται απέναντι στην κυβέρνηση της πρώτης φοράς «αριστερά». Και από κάτω, το κοινό που είχε μαζευτεί, αποδοκίμαζε, γιουχάιζε και γελούσε με τους δημοσιογράφους, που φανερά στοχοποιήθηκαν και μάλιστα με τις ευλογίες του ίδιου του πρωθυπουργού.
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι όποιος εκφράζει διαφορετική άποψη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και των υποστηρικτών του, υφίσταται καταιγισμό ύβρεων, ενώ οι περισσότερο «απειλητικοί» δέχονται ακόμη και απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας. 
Από την άποψη αυτή, όσο και αν πρόκειται για εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο, η κίνηση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή εκδήλωση, δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη. Ήταν κάτι, μάλλον, αναμενόμενο, όπως και οι αναφορές στους «κακούς» πολίτες των βορείων προαστίων της Αθήνας, οι οποίοι -κατά τον Τσίπρα- ανέδειξαν τον Μητσοτάκη πρόεδρο στη ΝΔ.
Από την Τσίπρα κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα περίμενε κάτι καλύτερο.

1 σχόλιο:

Nikki είπε...

Be kind to everyone you have only one of each
also be economical for each other if it's a him or her
Many greetings Nikki