Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Να γίνει ο ηγέτης του «Ναι» ο Μητσοτάκης

Η χθεσινοβραδινή εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μία μάλλον καλή είδηση αφού αν υλοποιήσει όλα εκείνα που έχει υποσχεθεί, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανανέωση τόσο του κόμματός του όσο και του ευρύτερου πολιτικού σκηνικού.
Το «στοίχημα» του Μητσοτάκη είναι να καταφέρει να ενώσει τις δυνάμεις του «Ναι» απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ώστε να την πιέσει. Αυτή είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο.
Στον νέο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν και πολλοί άνθρωποι εκτός του κόμματός του κάτι που αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα, που αν αξιοποιηθεί, μπορεί κάλλιστα να έχει αντίκτυπο και στις κάλπες αυξάνοντας σημαντικά την εκλογική επιρροή της ΝΔ. Ο Μητσοτάκης δείχνει ικανός να «τραβήξει» κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι (που αναμένεται να συμπιεστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό).
Το καλύτερο δυνατό σενάριο στη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η συγκρότηση συμμαχίας που θα εκφράζει το 40% των «Μένουμε Ευρώπη», οι οποίοι απέκτησαν φωνή με το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Η ΝΔ του Μητσοτάκη οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση τείνοντας χέρι συνεργασίας σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, που θα είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. 
Μακάρι να διαμορφωθούν -και μάλιστα σύντομα- οι κατάλληλοι όροι για τη συγκρότηση της φιλοευρωπαϊκής συμμαχίας μεταρρυθμιστών, που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.
Καλή επιτυχία, λοιπόν, στον Μητσοτάκη.
ΥΓ. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν υποδεχθεί οι Συριζαίοι την εκλογή Μητσοτάκη, αποδεικνύει πόσο πολύ τους έχει ενοχλήσει. Και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: