Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εξοργιστικό, κλέβουν τις καταθέσεις στην Κύπρο!


Απίστευτη απόφαση έλαβαν τα ξημερώματα τα μέλη του Eurogroup, που αποφάσισαν να βάλουν χέρι στις καταθέσεις των πολιτών της Κύπρου καθώς και ξένων, οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί τα χρήματά τους.
Με μία εξοργιστική και πρωτόγνωρη -εν καιρώ ειρήνης- απόφαση, η οποία πάντως θυμίζει την ατιμία που έγινε με τους ομολογιούχους στην Ελλάδα, «κουρεύουν» τις οικονομίες των ανθρώπων κατά 6,75% για λογαριασμούς ως 100.000 ευρώ και 9,9% για τους υπόλοιποις (κλιμακούμενα). Δηλαδή, αν κάποιος είχε π.χ. 50.000 ευρώ στην τράπεζα, σήμερα ξύπνησε με περίπου 47.000, 48.000 ευρώ! Επίσης, η φορολογία των τόκων είναι πολύ πιθανό να φτάσει ακόμη και στο 25%.
Το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση κλέβουν κανονικά και με τον νόμο τους κόπους και τις καταθέσεις στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα ποσό που φτάνει στα 5,8 δις. 
Όπως λέγεται, οι Κύπριοι εκβιάστηκαν από τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup καθώς αν δεν δέχονταν την παραπάνω οδυνηρή συμφωνία, θα... κέρδιζαν μία άτακτη χρεοκοπία που όλοι γνωρίζουν ποιες συνέπειες θα είχε.
Κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι παρόμοιο «κούρεμα» θα μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα σε περίπτωση εκτροχιασμού των οικονομικών...

2 σχόλια:

Stefanos Max είπε...

αισχος!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καημένη Κύπρος , πόσα να αντέξεις; :((