Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αύξηση 45,2% στο κόστος του ταξιδιού λόγω της αναξιοπιστίας του ΟΣΕ

Ως Λαρισαίος στην καταγωγή, που σέβεται τον εαυτό του, είμαι φίλος της ΑΕΛ. Την Κυριακή δεν δούλευα, όπως και την Καθαρά Δευτέρα, και ως εκ τούτου είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω αυθημερόν στη Λάρισα προκειμένου να παρακολουθήσω την ομάδα στον αγώνα της απέναντι στην Παναχαϊκή.
Είχα επισκεφτεί, κάποιες ημέρες νωρίτερα, την ιστοσελίδα του ΟΣΕ για να κλείσω τα εισιτήρια. Το συνολικό κόστος έφτασε τα 42 ευρώ.
Το παιχνίδι επρόκειτο να αρχίσει στις 3, ενώ το τρένο είχε ως προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Λάρισα στις 2.20. Τα 40 λεπτά ήταν αρκετά για να πάω με γοργό βήμα στο γήπεδο. Ωστόσο, είχε καθυστέρηση και έφτασε στις 2.40. Κατά συνέπεια, για να φτάσω εγκαίρως έπρεπε να πάρω ταξί, όπως και έκανα. Πλήρωσα 4 ευρώ.
Στον γυρισμό, το τρένο θα έφτανε -βάσει προγράμματος- στην Αθήνα στις 11.24. Άρα, θα προλάβαινα το μετρό για τη Δάφνη καθώς και το τελευταίο λεωφορείο για το σπίτι. Αμ δε! Η αμαξοστοιχία αφίχθη στις 12.15 και φυσικά ο τελευταίος συρμός του μετρό προς το Σύνταγμα είχε περάσει. Η λύση που απέμενε ήταν το ταξί, το οποίο μέχρι την Ηλιούπολη κόστισε 15 ευρώ.
Άρα, το σύνολο των χρημάτων που πλήρωσα για το ταξίδι δεν ήταν 42 ευρώ, όπως λογάριαζα. Ήταν 42+4+15, δηλαδή 61 ευρώ. Με άλλα λόγια, επειδή ο ΟΣΕ αποδείχθηκε πλήρως αναξιόπιστος και στα δύο δρομολογία, το κόστος του ταξιδιού αυξήθηκε κατά 45,2%! Και φυσικά, υπήρχε και η ταλαιπωρία της μίας και επιπλέον ώρας συνολικής καθυστέρησης.
Για αυτό κι εγώ, (ότ)αν ιδιωτικοποιηθεί, θα στενοχωρηθώ πάρα πολύ!

2 σχόλια:

Εαρινός αγροφύλαξ είπε...

Ν' αλλάξεις ομάδα, δεν συμφέρει

Πιγκουίνος είπε...

Δεν αλλάζουν αυτά.
Πάντως, την Κυριακή παίζει στην Αθήνα, οπότε δεν θα υπάρξουν έξοδα.