Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Περί των χειροκροτητών αστυνομικών της Θεσσαλονίκης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι περίπου είκοσι αστυνομικοί που... αποθέωσαν χθες έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τους συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών! Μάλιστα, ειρωνεύονταν τους άλλους αστυνομικούς, που συνόδευαν τους κατηγορούμενους.
Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Προφανώς, έχουν κάθε δικαίωμα να τους συμπαραστέκονται και να εκτιμούν ότι δεν έχουν παρανομήσει, άλλωστε οι συνάδελφοί τους διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας. Και φυσικά, η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει αν είναι ένοχοι ή όχι.
Αλλά, δεν μπορούν να δείχνουν τη συμπαράστασή τους με τρόπο τέτοιο που να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Είναι ποτέ δυνατόν να επιδεικνύουν τέτοιου είδους συμπεριφορά; Είναι δύσκολο να αντιληφθούν πως μετά τα χθεσινά, ούτε ένας άνθρωπος δεν μπορεί να εμπιστευθεί τους συγκεκριμένους αστυνομικούς; Ότι στην ουσία ακυρώνουν τους εαυτούς τους και την όποια πορεία έχουν διαγράψει στο Σώμα, που μπορεί να είναι αξιόλογη; Και το κυριότερο: ποια  εικόνα περνάνε προς τον κόσμο για την ΕΛΑΣ, τη στιγμή που αυτή έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα με τη συμμετοχή των στελεχών της στην εγκληματική οργάνωση;
Πάλι καλά που το αρχηγείο της αστυνομίας αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τους έθεσε σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και τον σχηματισμό δικογραφίας για όλους για εγκωμιασμό αδικήματος. Έπραξε, δηλαδή, τα αυτονόητα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν γνωρίζεις ένα άνθρωπο αρκετά χρόνια, όταν δουλεύεις αυτά τα χρόνια μαζί του, όταν οι δουλειές που έχει ''βγάλει'' είναι μόνο και μόνο απ` αυτόν, όταν όλο αυτό το διάστημα βλέπεις την τιμιότητά του, τότε είναι σίγουρο πως θα τον υπερασπιστείς. Όπως και σίγουρη είναι η κατακραυγή από τους πολλούς που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν όλα τα παραπάνω.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία για να δουλέψει έχει και ''λακούβες'', σε μία από αυτές έπεσαν.

Πιγκουίνος είπε...

Είναι δικαίωμά τους να τους υπερασπιστούν και να τους συμπαρασταθούν. Δεν πρόκειται για κάτι παράλογο αφού μιλάμε για φίλους και συναδέλφους τους.
Ωστόσο, ο τρόπος που επέλεξαν είναι τελείως λανθασμένος και απαράδεκτος. Το θέμα είναι ευαίσθητο και λόγω της θέσης τους όφειλαν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση και πως θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα Κώστα, Χρονια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Για τους επόμενους λίγους μήνες θα τα λέμε από κοντά μετά από 10 μήνες ταξίδια.
Τους χαιρετισμούς μου από το Βόλο!

Όσο για την ανάρτηση... χμμμ δυσκολο θέμα δεν έχω απόψη!
Ο "Ανώνυμος" παραπάνω έχει κι αυτός τα δίκια του!!!

Πιγκουίνος είπε...

Καλώς τον!
Επιτέλους γύρισες, φυσικά θα τα λέμε!