Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Καλλιτέχνης, λέει, θα σκοτώσει ζώα σε έκθεση στο Παρίσι!

Αμ, δεν θα τα σκοτώσει! 
Εδώ και ημέρες κυκλοφορεί και αναπαράγεται ακόμη και από θεωρητικά σοβαρά σάιτ, όπως αυτό του Πρώτου Θέματος, η είδηση ότι στις 7 Ιανουαρίου ένας καλλιτέχνης θα σφαγιάσει με βαριοπούλα, ζώα στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι.
«Στον εκθεσιακό χώρο πρόκειται να δεθούν, μια αγελάδα, ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, μια κατσίκα, ένα πρόβατο και ένα άλογο. Εκεί ο καλλιτέχνης θα σκοτώσει τα άτυχα ζώα με μία βαριοπούλα. Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα βαριοπούλας υπό τους ήχους metal μουσικής», αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Κάποιοι στην Ελλάδα μετέφρασαν λάθος έκκληση Γάλλων φιλόζωων, η οποία στρέφεται κατά του εικαστικού Adel Abdessemed. Όντως, ο Αλγερινός κάνει έκθεση στο Παρίσι αλλά σε αυτήν προβάλεται βίντεο που δείχνει ζώα, τα οποία σφαγιάστηκαν στο Μεξικό για να καταναλωθούν ως τροφή. Ο ίδιος δηλώνει πως με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτει  απάνθρωπες τακτικές βασανισμού ζώων.
Και, απλώς, στις 7 Ιανουαρίου, η έκθεση, η οποία «τρέχει» από τον Οκτώβριο, θα ολοκληρωθεί. Χωρίς φυσικά, να πειραχθεί κάποιο ζώο στο Κέντρο Πομπιντού... Οι Γάλλοι φιλόζωοι διαμαρτύρονται για την προβολή του βίντεο (δεν συμφωνούν με τον Abdessemed), οι δικοί μας φωνάζουν και μαζεύουν υπογραφές για μία σφαγή που δεν θα γίνει ποτέ. 
Παρόλο που πρόκειται για τελείως παράλογη είδηση, πάρα πολλοί την πίστεψαν και την αναπαρήγαγαν, δημιουργώντας κύμα υστερίας κατά του Abdessemed. Έτσ, άλλωστε, λειτουργεί η «ενημέρωση» στην Ελλάδα στην εποχή του διαδικτύου. Ως συνέπεια των παραπάνω, χιλιάδες αναγνώστες των μπλογκ και των σάιτ έχοντας τελείως λανθασμένη πληροφόρηση, ξεσπούν κατά του Abdessemed, τον αποκαλούν δολοφόνο και... εύχονται ακόμη και να πεθάνει! Δείτε, για παράδειγμα, τα σχόλια στο Πρώτο Θέμα.
Και όλα αυτά για ένα λάθος στη μετάφραση...
δηλώνει πως ξεσκεπάζοντας απάνθρωπες τακτικές βασανισμού ζώων, Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: