Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Υπογράφουμε έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για την απελευθέρωση Κινέζας ακτιβίστριας

Η Mao Hengfeng, μια δυναμική ακτιβίστρια υπέρ των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και κατά των εξαναγκαστικών εξώσεων στην Κίνα, καταδικάστηκε σε ποινή 18 μηνών «επιμόρφωσης μέσω εργασίας». Είναι κρατούμενη συνείδησης και διατρέχει κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια ή άλλη μορφής κακοποίηση.
Στις 30 Οκτωβρίου διατάχτηκε να εκτίσει ποινή 18 μηνών «επιμόρφωσης μέσω εργασίας» με την κατηγορία της «διατάραξης της δημόσιας τάξης». Το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε ότι η Mao Hengfeng καταδικάστηκε εξαιτίας της συμμετοχής της σε τελετές μνήμης νεκρών σε δύο περιπτώσεις, τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2012, στη διάρκεια των οποίων «διαταράχτηκε η δημόσια τάξη». 
Όταν ο σύζυγος της, Wu Xuewei, επισκέφτηκε το κέντρο κράτησης της αστυνομίας σε περιοχή της Σαγκάης (Yangpu), το οποίο είναι το τελευταίο γνωστό σημείο κράτησής της, δεν του επιτράπηκε να συναντήσει τη γυναίκα του. Ο σύζυγός της έχει προσπαθήσει να της στείλει ρούχα και χρήματα, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο αν η ίδια έχει στο μεταξύ μεταφερθεί στο κέντρο «επιμόρφωσης μέσω εργασίας». 
Η Mao Hengfeng συνελήφθει στις 30 Σεπτεμβρίου και η οικογένεια της ενημερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου ότι κρατείται ως ύποπτη «συνάθροισης σε δημόσιο χώρο με σκοπό την διατάραξη της τάξης».
Οι αρχές έχουν συλλάβει και άλλους ακτιβιστές, ανάμεσα τους και οι Dong Guoqing, Shen Yongmei και Cui Guofang, με την κατηγορία της «διατάραξης της δημόσιας τάξης», οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ποινές «επιμόρφωσης μέσω εργασίας». Ο Wei Qin φέρεται να κρατείται με άγνωστες κατηγορίες, ενώ ο Wang Kouma συνελήφθει στο σπίτι του στο τέλος Σεπτεμβρίου και η οικογένεια του ενημερώθηκε μόλις στα μέσα Οκτωβρίου ότι κρατείται «ως ύποπτος για την συγκέντρωση πλήθους με σκοπό την διατάραξης της δημόσιας τάξης».
Η Mao Hengfeng έχει περιθώριο 60 ημερών για να καταθέσει έφεση ενάντια στην ποινή της στο αρμόδιο δικαστήριο. Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι είναι κρατούμενη συνείδησης και ότι η ποινή της είχε σκοπό να την αποτρέψει από το να συνεχίσει τις ακτιβιστικές της ενέργειες κατά την διάρκεια του 18ου Εθνικού Συμβουλίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου.
Αν κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να υπογράψει τη σχετική έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας, η ιστοσελίδα της οποίας αποτελεί και την πηγή του παραπάνω κειμένου.

3 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλησπέρα.υπογραψα

Μεταφορεύς είπε...

Εξώσεων ή εκτρώσεων;

Πιγκουίνος είπε...

Εξώσεων λέει στο σάιτ