Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αθώοι οι τρεις «επαναστάτες» που προπηλάκισαν τον Γερμανό (ή μερικούς ξένους κάνει να τους χτυπάμε!)

Τους ψευτοπαληκαράδες, οι οποίοι πριν από μερικές ημέρες προπηλάκισαν τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη τους θυμάστε; Προφανώς, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος καθώς τα επεισόδια που έγιναν τότε στο πλαίσιο της κινητοποίησης των δημοτικών υπαλλήλων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας.
Οι τρεις τζάμπα μάγκες, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, δικάστηκαν σήμερα και φυσικά επειδή έχουμε και τη Δικαιοσύνη που μας αξίζει, κρίθηκαν αθώοι. Τα χτυπήματα και ο καφές που δέχθηκε ο άνθρωπος, προήλθαν από τον... κανέναν, ενώ η κατάθεση αστυνομικού που περιέγραψε τα έκτροπα καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, δεν θεωρήθηκαν -προφανώς- σοβαρά στοιχεία! 
Έτσι απεφάνθη η Δικαιοσύνη και η ετυμηγορία της έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους άλλους αγωνιστές που είχαν μαζευτεί στα δικαστήρια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους.
Φυσικά, δεν προκαλεί εντύπωση πως οι αντιστασιακοί της πλάκας δεν είχαν καν τα κότσια να παραδεχθούν τις πράξεις τους. Αντί να δείξουν ότι είναι άντρες, να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους, εδειξαν πόσο δειλοί είναι. Ουδεμία έκπληξη. Άλλωστε και η επίθεση στον Γερμανό πράξη δειλίας υπήρξε. Στο δικαστήριο, οι τρεις τους με αστείες δικαιολογίες υπερασπίστηκαν την υποτιθέμενη αθωότητά τους υποστηρίζοντας πως δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν.
Μάλιστα, ένας από αυτούς κατήγγειλε και την αστυνομία για τον τρόπο που τον συνέλαβε! Παράλληλα, ένας άλλος εξίσου πολύ σοβαρός άνθρωπος, ονόματι Ν. Βαλεργάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αντέδρασε έντονα γιατί τα μέτρα της αστυνομίας, λέει, ήταν ισχυρά. Και διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο για αυτόν τον λόγο. Λες και την προηγούμενη φορά που είχαν μαζευτεί οι ίδιοι επαναστάτες της πλάκας, δεν τα είχαν κάνει γης μαδιάμ. Για τη δική του λογική, δεν έπρεπε οι αρχές να είναι προσεκτικές...
Συμπέρασμα; Για μία ακόμη φορά αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει καλή και καλή βία (φαντάζεται κανένας αν την επίθεση την είχαν κάνει π.χ. Χρυσαυγίτες και κρίνονταν αθώοι τι θα είχε συμβεί;) και για μία ακόμη φορά καταλάβαμε ότι μερικούς ξένους κάνει να τους χτυπάμε. Και αυτό μας το «λέει» η ελληνική Δικαιοσύνη.
Υπάρχει, άραγε, ένας εισαγγελέας που να έχει το θάρρος να πάει κόντρα στο ρεύμα και να ασκήσει έφεση κατά της απαράδεκτης απόφασης ώστε να σώσει την τιμή της Δικαιοσύνης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: