Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ελπίδα πουθενά...

Τα όσα απίθανα (για σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα) συνέβησαν τη χθεσινή ημέρα στο Κοινοβούλιο και η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, που δεν θα είναι τα τελευταία παρά τα όσα περί του αντιθέτου υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, ήρθαν να καταδείξουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν έχουμε ελπίδα να δούμε προκοπή σε τούτον τον τόπο.
Από τη μία πλευρά, η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της, η οποία οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. Μία πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρό της, τους αδύναμους, τους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη σε απόγνωση και πραγματικά δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερα βάρη. Το εισιτήριο στα νοσοκομεία είναι ένα από τα καινούργια μέτρα που σκαρφίστηκαν οι κυβερνώντες για να βρουν χρήματα. Δηλαδή, όποιος δεν έχει να πληρώσει θα μένει στο πεζοδρόμιο να πεθάνει; Μπράβο...
Φυσικά, οι τρεις της κυβέρνησης ξεζουμίζουν τους αδύναμους και μη προνομιούχους γιατί δεν έχουν την τόλμη να τα βάλουν με τις συντεχνίες, δεν έχουν τα κότσια να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. Κανένα κλειστό επάγγελμα δεν έχει ανοίξει ακόμη, ο δημόσιος τομέας δεν αγγίζεται (αλίμονο, αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη γραμμή της νέας κυβέρνησης), ενώ χθες είδαμε ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα τρέμει τους... υπαλλήλους της Βουλής (έγιναν κι αυτοί αντισταστιακοί και ήρωες), που διατήρησαν τα προνόμιά τους με απεργία δέκα λεπτών! 
Θα βρουν ποτέ την τόλμη αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, να στραφούν εκεί που πρέπει και να πράξουν τα αυτονόητα; Να αρχίσουν, π.χ, ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής ώστε να πληρώσουν και αυτοί που πρέπει; Δεν το βλέπω...
Από τη μία, λοιπόν, υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν δείχνει ικανή να κάνει ούτε τα στοχειώδη βυθίζοντας περαιτέρω τη χώρα και από την άλλη -ως εναλλακτική λύση υποτίθεται- κάτι απίθανοι, που τρία χρόνια τώρα αφενός αντιδρούν σε όλα και αφετέρου υπόσχονται να μας σώσουν. Αρνούνται πεισματικά όμως, να μας αποκαλύψουν ποιο είναι το σχέδιο για να βρουν λεφτά. Αντίθετα, αρκούνται στο να λένε ότι θα διαπραγματευθούν σκληρά αλλά όταν κάποιος αντιτείνει πως οι πιθανότητες να πείσουν τους εταίρους είναι μηδαμινές, το μόνο που κάνουν, είναι να παραθέτουν ωραίες εκθεσούλες για την «Ευρώπη των λαών» κλπ., κλπ.
Είναι τόσο σοβαροί που έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι η χθεσινή τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής (που πράγματι ο τρόπος με τον οποίο κατατέθηκε είναι απαράδεκτος), ήταν έργο της τρόικας για να ποδηγετήσει το ελληνικό κοινοβούλιο!!! Και ναι, υπάρχουν κάποιοι φανατικοί επαναστάτες (του facebook κυρίως) που πιστεύουν τέτοιους είδους «επιχειρήματα» κατακεραυνώνοντας και βρίζοντας, μάλιστα, όσους έχουν διαφορετική άποψη.
Και μαζί με αυτούς τους τελευταίους, του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή υπάρχουν ακόμη οι οπαδοί του Στάλιν, οι οπαδοί του Χίλτερ και εκείνοι, οι οποίοι καταγγέλουν ότι μας... ψεκάζουν.
Σε ποιον από δαύτους να πιστέψεις; Ποιοι από όλους αυτούς μπορούν να εμπνεύσουν έναν λαό που βρίσκεται, αν δεν τα έχει ξεπεράσει κιόλας, στα όριά του;

2 σχόλια:

Φθινοπωρινός αγροφύλαξ είπε...

Συμφωνώ κατά τα πεντέμισι έκτα του άρθρου!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ο Τζήμερος, πάντως, την ημέρα που γινόταν ο χαμός στη Βουλή, προβληματιζόταν για τις πορείες και την κακή εντύπωση που προκαλούσαμε στους ξένους τουρίστες:

"Τις μέρες των απεργιών όλων των μέσων συγκοινωνίας, όσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα, απλά δεν θα ξαναπατήσουν. Επιπλέον θα διηγηθούν με τα μελανότερα χρώματα την ταλαιπωρία τους στους γνωστούς τους και δεν θα πατήσουν κι αυτοί. Τι μπορεί να κάνει η Δημιουργία για αυτό, αλλά και για τους Έλληνες που ταλαιπωρούνται; Να οργανώσουμε ένα forum ανθρώπων που είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν το αυτοκίνητό τους έχοντας μια ταμπέλα εσωτερικά, στο παρμπρίζ, ευανάγνωστη που θα λέει: ΕΧΩ ΘΕΣΗ. EΛΑ! Τι λέτε;"

Επιασε τον παλμό της επικαιρότητας, όπως πάντα.