Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αντίσταση στον... τεχνοφασισμό!

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη μνημειώδη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί «τεχνοφασισμού» με την οποία κατήγγειλε το... σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα Πανεπιστήμια, χθες ορισμένοι κοινωνικοί αγωνιστές εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου προκειμένου να παρεμποδίσουν τις εκλογές για την εκλογή Συμβουλίου Διοίκησης.
Η ομάδα των φοιτητών, μαζί με καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους έσπασαν με λοστούς τις κλειδαριές στο κέντρο διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων, κατέβασαν τους σέρβερ και προξένησαν φθορές επιχειρώντας να σταματήσουν τη διαδικασία. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στον χώρο.
Η ηρωική αυτή πράξη των σύγχρονων επαναστατών παραδόξως πέρασε στα ψιλά. Ούτε στην πρώτη σελίδα της «Αυγής» δεν αναφέρεται (με photoshop ή χωρίς...). Επίσης, κανένας βουλευτής και κανένα κόμμα δεν είπε την παραμικρή κουβέντα (από όσο γνωρίζω τουλάχιστον) για τους... αντιστασιακούς που επιχείρησαν να ματαιώσουν τις εκλογές χρησιμοποιώντας βία.
Αυτό, άλλωστε, ήταν παράδειγμα «καλής» βίας, «αριστερής». Αν, βέβαια, στην ίδια ακριβώς είδηση οι πρωταγωνιστές δεν ήταν φοιτητές αλλά χρυσαυγίτες, θα είχε γίνει χαλασμός κόσμου. Αλλά δεν ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: