Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι μεγάλοι αγωνιστές του ΠΑΜΕ ξαναχτύπησαν...

Στην Ελλάδα έχουμε την... ευτυχία να ζούμε γεγονότα που δεν θα μπορούσαν να συμβούν πουθενά -μα πουθενά- αλλού.
Χωρίς περαιτέρω σχόλια (τι να πεις άλλωστε...), μεταφέρω το ρεπορτάζ του in.gr για τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ που για μία ακόμη φορά βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επανάστασης προκειμένου να σώσουν όλους εμάς.
«Διεκόπη αιφνιδιαστικά την Τετάρτη η συνάντηση εκπροσώπων της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και τον ΕΣΕΕ, καθώς, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διαβούλευση για τα εργασιακά, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα του κτηρίου της ΓΣΕΒΕΕ, στην οδό Αριστοτέλους, όπου διεξαγόταν η συνάντηση.
Επικράτησε ένταση και η σύσκεψη διεκόπη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, μέλη του ΠΑΜΕ πήραν από τα χέρια των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων χαρτοφύλακες και έσκισαν έγγραφα.
'Είναι εικόνες που θα ήθελα να ξεχάσω', δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης.
Την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ που οδήγησε σε αναβολή τον κοινωνικό διάλογο καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ και κατήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ τονίζει: 'Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος -όπως και κάθε μορφή διαλόγου- αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές'.
Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται να συζητήσει μείωση κατώτατου μισθού, ή κατάργηση 13ου και 14ου μισθού ή ωριμάνσεων, παρά μόνο το μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, υπό τον όρο ότι θα αναπληρωθεί το ποσοστό αυτό για τα Ταμεία.
Οι κοινωνικοί εταίροι αναζητούν τώρα άλλη ημέρα για τη συνάντηση».
Στη φωτογραφία, η φιλοσοφημένη απάντηση αγωνιστή του ΚΚΕ (στο φόρουμ του skai.gr), σε σχόλιο κάποιου που τόλμησε να γράψει: «Ωραία επιχειρήματα έχεις κι εσύ»...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτή είναι η κατάντια της χώρας ρε παιδιά. 20-30 επαγγελματίες (χωρίς εισαγωγικά) απεργοί κάνουν ό,τι γουστάρουν, όπου γουστάρουν και κανένας δεν τους ακουμπάει!
Οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο για να καταστρέφουν. Ποτέ δεν είχαν πολιτικό λόγο, ποτέ δεν είχαν επιχειρήματα, ποτέ δεν είχαν προτάσεις. Αντίδραση, απλά για την αντίδραση. Και έτσι και τολμήσεις και πεις το παραμικρό, αμέσως έχεις βαφτιστεί "φασίστας".
Δεν μας λένε όμως αυτοί οι μεγάλοι σοσιαλιστές, πόσο έκοψαν τους μισθούς των εργαζομένων στον Ριζοσπάστη και πόσους απέλυσαν από την εκδοτική επιχείρηση του κόμματος;

KANTHAR0S είπε...

Έχω μια φίλη που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Τους αγωνιστές (ή ''αγωνιστές'') του ΠΑΜΕ τους αποκαλεί λεβέντες. Κάθε φορά που το ακούω τρελαίνομαι. Έτσι είναι οι λεβέντες, ωρέ;

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ενώ του ΠΑΣΟΚ, ε;

Πιγκουίνος είπε...

Αυτά τα επιχειρήματά σου...