Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εκεί που σκοτώθηκαν οι τρεις της Marfin, δεσπόζει τώρα το σήμα των... δολοφόνων τους!

Η φωτογραφία είναι από την οδό Σταδίου όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin. Εκεί, δηλαδή, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι (ανάμεσά τους μία έγκυος) από τις βόμβες μολότοφ, τις οποίες έριξαν αναρχικοί.
Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά τα θλιβερά γεγονότα εκείνου του Μαΐου, αυτό που δεσπόζει στην πρόσοψη του ίδιου χώρου είναι το γνωστό σήμα των αναρχικών! Αυτοί που σκότωσαν -ακριβώς εκεί!- γράφουν και συνθήματα, αποκαλώντας φονιάδες τους δημοσιογράφους...

Ίσως, μάλιστα, όλα τα παραπάνω να έχουν γραφτεί από τα ίδια χέρια που έριξαν τις φονικές μολότοφ στους εργαζόμενους. Ποιος ξέρει, μπορεί. Πιθανόν να θέλουν να μας θυμίζουν το... κατόρθωμά τους αν και ο χώρος τους καταδίκασε το συμβάν στη Marfin.
Επί τη ευκαιρία, κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος από τους πολλούς γαλονάδες που έχει η αστυνομία, να μας εξηγήσει για ποιο λόγο μετά από 19 μήνες, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Επειδή ενδεχομένως είμαι αφελής, δεν θέλω να πιστεύω τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν. Από την άλλη, όμως, όσο δεν συλλαμβάνονται οι ένοχοι, τόσο μαζεύονται υποψίες...

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Σκάνδαλο ολκής, με το οποίο ουδείς ασχολήθηκε πέρα από το τέταρτο της δημοσιότητας. Ούτε οι δράστε συνελήφθησαν, ούτε οι άνθρωποι που έχασαν τη χωή τους έγιναν μάρτυρες όπως ο Αλέξης (γαμημένη υποκρισία), ούτε οι αρχές κινητοποιήθηκαν, ούτε η Μαρφίν συγκινήθηκε. Κανείς. Ευθύνη έχουν όλοι. Εγώ, όμως, δεν ξεχνώ.

Sharpedon είπε...

Πιγκουίνε δεν είναι λίγο καραϋπερβολικό και τραβηγμένο από τις ρίζες των μαλλιών να βαφτίζεις δολοφονικό το σύμβολο αυτό λόγω που κάποιοι φονιάδες υποτίθεται ότι υιοθετούσαν αυτό και την όποια ιδεολογία γύρω του;

Με την λογική σου αν οι δολοφόνοι ήταν πρόσκοποι τότε θα καταδικάζαμε το σήμα των προσκόπων - και γενικώς όλους τους πρόσκοπους βέβαια.

Δεν σκοτώνουν τα σύμβολα, οι άνθρωποι σκοτώνουν. Ακόμη και η σβάστικα, όπως φαντάζομαι θα ξέρεις, είναι αρχαίο σύμβολο. Αλλά οι άνθρωποι έχουν ταυτίσει όχι τόσο το ναζισμό με την σβάστικα όσο...την σβάστικα με το ναζισμό.

Αλλά οι αρχαίοι δημιουργοί της σβάστικας δεν ήταν..ναζί, σωστά;

Πιγκουίνος είπε...

Κοριέ, δεν χαρακτηρίζω το σήμα δολοφονικό. Άλλωστε, αναφέρω ότι ο αναρχικός χώρος καταδίκασε το τραγικό περιστατικό, που έχει αποδωθεί -ως τώρα τουλάχιστον- στους αναρχικούς. Άρα, διαχωρίζω το ένα από το άλλο και σε καμία περίπτωση δεν στιγματίζω το σήμα.
Είναι, όμως, το σήμα κάτω από το οποίο έδρασαν οι συγκεκριμένοι που πέταξαν τις μολότοφ στην τράπεζα. Θεωρώ προσβλητικό και εξοργιστικό να φιγουράρει σε αυτό το σημείο, που όλοι θυμόμαστε τι έχει συμβεί. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα!
Εμείς τα είπαμε επί του θέματος! :-))

Sharpedon είπε...

Πιγκουίνε έχεις δίκιο, δεν το έγραψες μέσα στο κείμενο. Το έγραψες όμως στον ίδιο τον τίτλο! :)
Eίναι πιστεύω πάρα πολύ λεπτή η διαφορά ανάμεσα στις φράσεις "δολοφονικό σήμα" και "σήμα των δολοφόνων τους", ιδίως για κάποιον που θα σταθεί μόνο στον τίτλο και δεν θα προχωρήσει παρακάτω.

Προσωπικά το κατανόησα (συνέδεσες τους δολοφόνους με το σήμα και όχι το σήμα με τους δολοφόνους), αλλά δε νομίζω με μία πρώτη, πρόχειρη ανάγνωση να γίνεται εύκολα κατανοητό αυτό. Και εγώ τώρα το κατάλαβα.

Αν πάντως έβλεπα το σήμα ως υπογραφή των δολοφόνων και εμένα θα με εξόργιζε.
Ασχέτως αν ήμουν συμπαθής ή όχι προς τον χώρο τους - που δεν είμαι.

Χρήστος Γ. είπε...

@Πιγκουίνος, @Korios
Πάντως για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ο διάλογος ανθρώπων με λογική (όχι ανόητους που υπάρχουν πολλοί, μερικούς από τους οποίους ανακαλύψαμε τελαευταία! :-))), και χωρίς τρικυμία στο κρανίο, λύνει παρεξηγήσεις όπως σήμερα εδώ αλλά και τελικά οδηγεί σε απρόσμενες συγκλίσεις που στην αρχή δεν διαφαίνονταν.
Καλημέρα και στους δύο!

Sharpedon είπε...

@ Chrisgio προσπαθώ -όσο μπορώ- στον διάλoγο να θυμάμαι τον αφορισμό του Νίτσε για όσους λατρεύουν την συζήτηση μόνο με ομοϊδεάτες τους :
"Ο πιο σίγουρος τρόπος να καταστρέψεις ένα νέο είναι να του διδάξεις να εκτιμά περισσότερο εκείνους που σκέφτονται σαν αυτόν από εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά από αυτόν"