Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Με μία υπογραφή βοηθάμε τη Li, που κρατείται σε μυστική τοποθεσία και κινδυνεύει με βασανιστήρια

Η Li Shanshan συνελήφθη στις 29 Οκτωβρίου στην πόλη Tangshan της Κίνας σε σούπερ μάρκετ, από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Εσωτερικού εξαιτίας της δημόσιας εκστρατείας της για την αποφυλάκιση του συζύγου της, Zhou Xiangyang, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 5 Μαρτίου, αφού είχε περάσει ήδη έξι χρόνια στη φυλακή από το 2003 έως το 2009.
Στις 10 Νοεμβρίου, το Γραφείο Δημόσιας Ασφαλείας του Tangshan επιβεβαίωσε στη μητέρα και στον δικηγόρο της Li, την καταδίκη της σε δύο χρόνια «αναμόρφωσης μέσω εργασίας». Ωστόσο, οι αρχές αρνούνται να αποκαλύψουν σε ποιο μέρος κρατείται. Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι η Li κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια ή άλλου είδους κακομεταχείριση.
Η οικογένειά της την είδε τυχαία για τελευταία φορά στις 4 Νοεμβρίου, στο «Κέντρο Νομικής Εκπαίδευσης» στο Fengrun, που δημιουργήθηκε με σκοπό την «αναμόρφωση» των οπαδών του Falun Gong και την αποκήρυξη της πίστης τους, συχνά μέσω βασανιστηρίων. Από τον Ιανουάριο του 2006 η Li έχει μείνει 15 μήνες στο συγκεκριμένο κέντρο για να «αναμορφωθεί μέσω εργασίας», ως τιμωρία για την επίμονη δράση της υπέρ του Zhou όσο αυτός βρισκόταν στη φυλακή.
Στις 26 Ιουνίου, δημοσίευσε σε ιστοσελίδες του εξωτερικού ανοικτή επιστολή με τίτλο «Οι κακουχίες ενός νεαρού ζευγαριού: Εφτά Χρόνια Αναμονής, Εννιά Χρόνια Άδικης Φυλάκισης». Η Li περιγράφει την επιστολή αυτή σαν μια ιστορία αγάπης εξιστορώντας τις κακουχίες που έζησε το ζευγάρι, καθώς για να παντρευτούν περίμεναν εφτά χρόνια μέχρι να αποφυλακιστεί ο Zhou το 2009, μόνο και μόνο για να συλληφθεί ξανά φέτος τον Μάρτιο.
Μπείτε εδώ, υπογράψτε -μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου- το γράμμα και καλέστε τις αρχές της Κίνας:
Να απελευθερώσουν άμεσα τη Li, καθώς κρατείται μόνο επειδή άσκησε το δικαίωμά της στην ελευθερία της έκφρασης.
Να ενημερώσουν την οικογένειά της σε ποιο μέρος κρατείται.
Να επιτρέψουν στον δικηγόρο και στην οικογένεια της Li να την επισκεφτούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: